Légy az életed rock sztárja!

Szkiba Zsuzskát, a pozitív testkép & önbizalom mentort az utóbbi időben szinte ellepi a munka és a teendő, de egy percre megállt a minap, hogy visszatekintsen az elmúlt évekre…
Gyermekded álomként indult s túlzás nélkül nők ezreinek életét változtatja meg, akár csak arra a napi 10 percre, míg elolvassák az aktuális #napiPLUSZüzenetem. Korántsem értem még el a végső célt, de tudatosan és kitartóan dolgozok rajta, mert érzem minden zsigeremben, hogy ez a feladatom. Ez a küldetés adatott nekem, hogy szembemenjek a népszerű ám hamis üzenetekkel s a valóságot kínálva elhitessem a nőkkel (s férfiakkal), hogy szerethetők. Értékesek és szépek, ahol a szépség nem feltétlen (sőt, leginkább NEM) a külsőségek függvénye.

<mgzn-p
Eszembe jutott tinikorom bálványa, Axel Rose és a rock sztárok élete (nem, nem a sex drog rock and roll részre gondolok) sok ponton hasonlatos a sikeressé váláshoz, legalábbis szerintem. Íme pár gondolat, alapelv, amit jómagam fontosnak tartok a pozitív testkép terjesztésének érdekében, de könnyen behelyettesíthető s hasznos lehet Neked is céljaid elérésében:

Mit csinálnak a rock sztárok?

  1. SZENVEDÉLY

Mert valamit vagy 110%-osan csinálok, vagy bele sem kezdek. A szenvedély, az elhivatottság nagyon fontos, hiszen a cél elérése érdekében reggel első gondolatod s lefekvés előtt a napi utolsó gondolatfoszlány ez kell legyen. A cél, amiért küzdesz, amiért kiállsz, amit elérni vágysz! Egy ősi erő, ami a zenészeket is ösztönösen hajtja, s tűzön vízen át küzdenek, legyen szó egy falunapi koncertről vagy épp az arénáról. Csakis szenvedéllyel sikerülhet! Ha ez nincs meg, gyorsan feladod, akár a blogolást is.

  1. GYAKORLÁS

Akár az önbizalmad fejleszted vagy épp profi rúdtáncos szeretnél lenni, a gyakorlás és a folyamatos fejlődés elengedhetetlen. A zenészek közt van, aki született tehetség, de még ő is órákat, napokat, hónapokat s éveket szán arra, hogy egyre jobb legyen s ez a folyamat nem áll le egy percre sem. Mindig lesz valami új a területeden, amiben fejlődhetsz és törekedned is kell képességeid csiszolására, hiszen csak az bukik el, aki feladja.

  1. RAJONGÓK

Míg a zenészek esetében rajongókról beszélünk, addig a saját életemben s a Tiédben sokkal inkább a biztonsági hálóra utalok. Barátok, családtagok, ismeretlen ismerősök akik támogatnak abban, amiben hiszel és erőt adnak a nehezebb napokon, mikor már majdnem feladnád. Ha szerencsés vagy, több támogatód is akad s ne felejts el odafigyelni rájuk, meghálálni a segítségüket, de legfőképpen elfogadni azt. Mert együtt minden könnyebb!

  1. KÖVETKEZETESSÉG

Meghallod az első számukat, megszereted őket, begyűjtöd a CD-iket és követed a turnéjuk állomásait. Azonban egy elmaradt CD megjelenés, egy lemondott koncert elkeserítő tud lenni, nem igaz? Ahogy a zenészek életében, úgy a Tiédben is fontos szerepet tölt be a következetesség. Légy pontos, megbízható, akire számítani lehet. Blogolásba kezdesz? A kezdeti lelkesedés után is várni fogják a cikkeid! Műszempilla oktató vagy? Az első sikeres tréning után ne hagyd cserben az érdeklődőket, szervezd a következőt! Ha ezt elfelejted, könnyen hullócsillaggá válsz..

  1. HATÁS

Egy-egy zenész színpadon kívüli életéből elkapott fénykép vagy videó nagyban befolyásolja a rajongókat s nem csupán a sztárról kialakított képben, hanem saját életük alakulásában is. Közszereplőnek lenni a befolyásolás hatalmát jelenti, persze sajnos ezt nem fogják fel. Azonban Te is sokak életére hatással vagy, még ha elsőre nem is úgy tűnik. Az utolsó vendéged a fodrász székedben vagy a szomszéd anyuka, akivel a nyelvtanulásról beszélgettetek mind potenciális jelölt, kinek befolyásolhatod az életét. S miért ne tennéd ezt a lehető legpozitívabb módon? Kicsit mindannyian diákok, de egyben tanárok is vagyunk, hiszen az élet különböző területeire tanítjuk az életünkbe betoppanó látogatókat. A kezedben a döntés, milyen hatást kívánsz elérni!

Munkára fel, hiszen sem a korod vagy épp kinézeted nem gátolhat meg abban, hogy valóra váltsd az álmaidat!


Szkiba Zsuzska
Pozitív testkép & önbizalom mentor
www.beautywithplus.com