Létező afrodiziákumok: ezek hatnak a férfiakra

A vágykeltő alapanyagokra már sokszor csak legyintünk – ám van, ami tényleg megcsiklandozza az érzékeinket. Nem is akármennyire! Utánajártam, és megosztom Veled is, melyek ezek a különleges képességű alapanyagok a konyhánkban!
vágykeltő
Még kezdő újságíró koromban kezdtem kutatni ezt a témát, legalább tíz éve. Időnként a fejemet fogtam a sok felszínes hírt és könyvet olvasva. Aztán a helyére került minden, letisztult a sok-sok információ. Így neked már csak azokkal az alapanyagokkal kell foglalkoznod, amelyek valóban energetizálják, frissítik és felhevítik a testet – és ezáltal a szívet-lelket is.

VÁGYKELTŐ ALAPANYAGOK

Afrodiziákum. A szó a szerelem gyönyörű görög istennőjének, Aphroditének a nevéből származik. Az ő tiszteletére nevezték el a szexuális vágy és a termékenység fokozására szolgáló szereket így. Az afrodiziákumok hatása lehet fizikai, azaz vérbőséget fokozó; érzelmi, vagyis szorongásoldó; és mindkettő egyszerre. Az afrodiziákumokra az is igaz, hogy a természetben találhatók meg. Gyakori, hogy hőt termelnek a szervezetben, így fokozzák a testi izgalom állapotát – felgyorsult szívverést, gyorsabb lélegzést, arcpírt idézve elő. Még azok ízlelőbimbóit is megbizsergetik az ismeretlen, fantáziadús ízvilágukkal, akikről nem is gondolnánk. Ugyanakkor számos összetevőjük tonizáló hatással bír az energiahiányos, legyengült testre, így a szervezet vitalitását is növelik.
vágykeltő
AMI A PASIKRA IGAZÁN HAT
Az egyik legfontosabb alapanyagok közé tartoznak a cinkben gazdag HÚSOK, pl. csirke, pulyka, sertés, marha, stb. A cink létfontosságú a férfi nemi hormon, a tesztoszteron, valamint az egészséges spermiumok termelése szempontjából. Ez tartja karban leginkább a megtermékenyítő-képességet, és felel a szexuális egészségért. A stressz a szervezet általános vitalitásának rombolása mellett negatív hatással van a szexuális teljesítőképességre is. Ilyenkor leesik a szerotonin-szint, ez a nélkülözhetetlen szex-vegyület, melyet – mint annyi mást – az agy termel. Újratermelését elősegíthetjük a hús- és halételek fogyasztásával.
vágykeltő
A HALAK ÉS A TENGER GYÜMÖLCSEI bővelkednek jódban és foszforban, melyek igen serkentően hatnak ránk. Az afrodiziákumok luxus kategóriájába tartozik a legendás osztriga, a homár illetve a kaviár is. Kiemelkedően magas cinktartalmuk mellett jelentős fehérje- és ásványianyag-tartalmukkal erősítik az immunrendszert, és javítják az életfunkciókat.

A halak sok-sok egyéb pozítív hatásáról is olvashatsz Virágh Barbi cikkében is!

A KAVIÁR különösen jótékony hatású potencianövelő hírében áll, azt tartják róla, hogy megszünteti a szexuális fáradtságot.
A TOJÁS minden fajtája – még a már említett halikra is – termékenységi szimbólum, így tágabb értelemben afrodiziákumnak minősül. Ám nemcsak elvi síkon, hanem a gyakorlatban is beváltja a hozzá fűzött reményeket: a születés szimbóluma ugyanis jelentős fehérje- és tápanyagforrás. Sőt, az egyik legismertebb és legkönnyebben beszerezhető vágyfokozó.
Te melyiket próbálnád ki? Ízletes receptötletek ITT!  

Posta Reni

cukor-, glutén-, tejmentes receptek és étrendek fejlesztője
fogyókúrás tanácsadó,
a paleohedonista életmód képviselője