Search
Close this search box.

Lili’s Truck-Gluténmentes streetfood (nem csak) lisztérzékenyeknek

A Lili’s Truck az ország első 100 %-ban gluténmentes food truck-ja, amely már sok embernek szerzett nagy örömet szerte az országban.Lili's Truck

Ha látod, sosem felejted el a színét. Létezik egy nagyon színes foodtruck az országban, ahol olyan ételeket árulnak, amelyek elkészítéséhez 100 %-ban gluténmentes alapanyagokat használnak fel.  Nincs kompromisszum, nincs vegyes konyha, a keresztszennyeződés lehetőségét teljesen kizárják. Ha kóstoltad, sosem felejted az ízét.
A Lili’s Truck ötlete egy kislány lisztérzékeny betegségének nehézségeiből és édesanyja tapasztalataiból fakad. Lili egy ma már 9 éves kislány, aki az elmúlt több, mint 5 évben nap, mint nap szembesült a lisztérzékeny élet nehézségeivel. Bárhová mentek, bármilyen programon vettek részt, ő soha nem ehetett semmit. Pedig szeret ő sok mindent, kivéve a glutént. ☺

Ma Magyarországon a lakosság 1-2%-a diagnosztizált lisztérzékenységgel, mint autoimmun betegséggel.

Ennél jóval többen vannak azok, akiknél nem mutatható ugyan ki a lisztérzékenység, de szervezetük nem bírja az oly sok ételben megtalálható glutént feldolgozni.
A Lili’s Truck egy olyan vállalkozás, amely egy egészen új dolgot kínál a gluténmentes diétát követők számára. Az érzést és élményt, hogy egy fesztiválon, szabadtéri rendezvényen ők is beállhatnak a sorba, és választhatnak az étlapról kedvük szerint. Teszik ezt úgy, hogy közben nem kell attól tartaniuk, hogy az étkezés után bármilyen tünet jelentkezne a diétahibából kifolyólag. Nincs keresztszennyeződés, de van kedvesség és mosoly, amelyet már sokan tapasztalhattak, olykor meg is lepődve ezen, a mai világban.
A vállalkozás számára fontos a bizalom, hisz egyre több olyan gyorsételt kínáló vállalkozás van jelen ezeken a rendezvényeken, amely a nagy haszon reményében a teljesség igénye nélkül tünteti fel neve mellett a gluténmentességet.
A Lili’s Truckban minden ételhez minőségi alapanyagokat használnak fel, és a gluténmentesség mellett a laktózérzékenyekre is gondolva, a felhasznált tejtermékek laktózmentesek is. Kínálatukban különféle kézműves hamburgerek szerepelnek, amelyeket 100% marhahúspogácsából állítanak össze. Megtalálható étlapjukon a klasszikusnak mondható fesztiválétel, a hotdog, továbbá egy panini jellegű melegszendvics, amely a Doszka nevet kapta. Desszertként pedig óriáspalacsinta választható az étlapról különféle töltelékekkel.

Ételeiket úgy álmodták meg és állították össze, hogy azok ne “csak” gluténmentesek és laktózmentesek legyenek, hanem mindenki számára nagyon finomak is.

Lili's Truck
Aki egyszer találkozott már ezzel az autóval valahol az országban, az biztosan nem fogja elfelejteni az élményt. Az autó meghatározó színénél már csak az ételek igényes és nagyon ízletes összképe, valamint az eladók vidámsága és nyitottsága hagy maradandóbb emléket.
Ez a színes autó járja az országot, aki keresi, biztosan megtalálja majd.
 
www.lilitruck.hu
www.facebook.com/lilistruck