m-GEL Az innovatív vállalkozás

Az innovatív vállalkozás a Dia-Wellness, PaleOK és Kölyökbarát termékek mögött
 2016-ban felkapta a fejét a hazai egészségtudatos közönség a szenzációs magyar fejlesztésre: az almacukorra. A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala tanúsítványa szerint a szabolcsi almasűrítményből kifejlesztett almacukor rendkívül alacsony, egyes típusai akár csupán 10-es glikémiás indexszel rendelkeznek. Tavaly a SIRHA nemzetközi élelmiszeripari szakkiállítás innovációs nagydíját is elnyerte.

A több, mint 30 éves múltra visszatekintő hazai vállalkozás cukrászati és sütőipari alapanyagok fejlesztésével és gyártásával foglalkozik, és már 10 éve dolgozik az ún. “mentes” alapanyagok és élelmiszerek előállításán. Újító elképzelésekben, ötletekben kifogyhatatlanok: cégük már akkor foglalkozott a cukormentesség igényének kiszolgálásával, amikor ez a problémakör még egyáltalán nem volt fókuszban.
A cél az volt, hogy az elvárt beltartalommal készítsenek a cukrászatban használható olyan kényelmi termékeket, mint a piskótaporok vagy krémalapok, amelyek nem csak ízletesek, hanem mellőzik a korábbn megismert “diétás édességek” gyakran negatív élményét. Mára gluténmentes, laktóz- és tejmentes portfólióval is kiegészítette a cég a kínálatát.
Széles spektrumot fednek le egy-egy mentességen belül is: a paleósoknak magliszteket, a hagyományos gluténmentes diétát folytatóknak gluténmentesített liszteket vagy keményítőalapú termékeket kínálnak, illetve mindezt csökkentett szénhidráttartalmú változatban is. A magyar konyha ízvilágába tökéletesen illő édességekre kell gondolnunk: akár kalácsot vagy éppen aranygaluskát is készíthetünk ezekből a magyar alapanyagokból “mentesen”.
Egyik közkedvelt márkájuk az Európa jó néhány országában is keresett és kapható Dia-Wellness, amely szénhidrátcsökkentett finomságokkal segíti a fitt életmódot folytatók étkezését.
A PaleOK termékcsalád a paleósok jóbarátja, a Kölyökbarát termékek pedig magas élelmirost- és tápanyagtartalmú élelmiszerekkel támogatják a gyerekek ideális étkezéseit, kerülve az “üres kalóriákat” és a túlzott cukorbevitel okozta túlpörgést.
A termékcsalád áruházakban, bioboltokban és -nagykerekben, valamint az m-GEL Kft. saját webáruházában is elérhetők.
Mentességek: gluténmentes, laktózmentes, tejmentes, cukormentes
Weboldal: www.m-gel.com
Cím: 1044 Budapest, Megyeri út 51.
Facebook: www.fb.com/dia-wellness termékek