Mákos guba

Hozzávalók:

A guba rúdhoz:

  • 200 gramm  világos kenyérliszt
  • 80 gramm szénhidrátcsökkentett liszt
  • 4 gramm himalája só
  • 40 gramm citromlé
  • 340 gramm langyos víz

 

ELKÉSZÍTÉS

A száraz és a nedves hozzávalókat külön összekeverem és utána egybeöntöm. Összegyúrom, 15 percet pihentetem. 200 fokra előmelegítem a sütőt. 8 részre osztom a tésztát, hosszú rudat sodrok belőle. Alsó felső sütési módon 30 percig sütöm. Megvárom míg kihűl, felszeletelem karikára.

5 dl cukormentes mandulatejbe teszek 8 gramm vanília aromát, mikróban 1,5 percig melegítem,hogy forró legyen. Ezt ráöntöm a felkarikázott kiflire. 80 gramm darált mákot összekeverek, 35 gramm 1:4 édesítőszerrel, amit előtte porcukorrá daráltam. Ezt is ráöntöm a tejben áztatott kiflire és óvatosan fakanállal összeforgatom,hogy ne törjön össze. Serpenyőben kevés kókuszolajat melegítek, erre öntöm a mákos kiflit, összesütöm kicsit.

A szószhoz: 1 zacskó vaníliás pudingport kikeverek 4 dl cukormentes mandulatejjel és 14 gramm 1:4 édesítőszerrel, sűrű pudingot főzök. 4 személyre tálalom.

Mákos guba
Mákos guba
Mákos guba
Mákos guba