Mámorítóan finom Crème Brûlée Posta Renitől! Nem csak mutatós, de paleo, cukor-, glutén- és tejmentes is!
✔️PALEO ✔️CUKOR-, ✔️GLUTÉN-, ✔️TEJMENTES
Elkészítési idő: 50 perc
Hozzávalók 4 adaghoz:
- 7 dl sűrű, minőségi kókusztej (pl. Aroy-D, Real Thai, Delcoco, Cocomas)
- 12 tojássárgája
- 8 dkg eritrit vagy 10 dkg glicin
- 2 ek. tisztított vaj (elhagyható)
- 2 bio narancs reszelt héja
- 5 dkg puha füge vagy datolya kimagozva
Elkészítés:
- Forrald fel a kókusztejet a reszelt narancshéjjal, majd hűtsd le kb. 70 fokosra.
- A tojássárgáját keverd össze az eritrittel. Vízgőz felett add hozzá a kihűtött kókusztejet, keverd össze alaposan.
- Tegyél félre 1 dl krémet, a többit öntsd 4 hőálló szufléformába, és ültesd egy háromnegyedéig vízzel töltött sütőedénybe.
- A félretett krémmel turmixold össze a fügét, ez kerül majd a tetejére, mint karamell helyettesítő réteg.
- 150 fokra előmelegített sütőben 30 percig süsd a pohárkrémeket.
- Majd vedd ki és oszlasd el négyfelé a fügés krémet a tetején, tedd vissza a sütőbe további 5 percre.
- Tálalhatod frissen, melegen, de kihűtve még finomabb.
Posta Reni
cukor-, glutén-, tejmentes receptek és étrendek fejlesztője
fogyókúrás tanácsadó,
a paleohedonista életmód képviselője
fogyókúrás tanácsadó,
a paleohedonista életmód képviselője