Marton Melinda okleveles táplálkozási tanácsadó, a Mindenmentes Főzőiskola vezetőoktatója
(testtudatos-taplalkozas.hu).
2013 óta vezeti a Mindenmentes Főzőiskoláját. Tematikus főzőestjein, workshopjain, előadásain és online tanfolyamain többek között olyan speciális és egyedülálló gyakorlati tudást ad át, mint a gluténmentes sütés-főzés, fermentálás, cukormentes befőzés, tej- tojás- húshelyettesítés, fűszerezési praktikák, alapanyagismeret és modern konyhatechnológiai eljárások. A táplálkozástudományon belül a fő kutatási területe az ételtársítás és a testtudatos táplálkozás. Rendszeresen előadásokat, előadásnapokat és workshopokat tart a témákban.
Munkája elismeréseként 2014-ben megválasztották az Év Vegetáriánusának. Négy évig a Magnet Közösségi Házban a Vega Estek főszervezője és háziasszonya volt. Felvilágosító célú munkájával rengeteget tett az egészséges táplálkozás népszerűsítéséért. Év Kiváló Szakembere 2017 díjazott. Jelenleg a Braun és a Kenwood márkanagykövete. A Villeroy & Boch márkaszaküzlet és konyhastudió háziasszonya. Állandó saját rovata van az Életerő Természetgyógyászati Magazinban. Több sikeres receptkönyv szerzője. Mindig is a fejlődés motiválta, hogy az élet minél több területén tudatossá váljon, és ezt másoknak is lehetővé tegye.