Meggyes-cseresznyés vaníliakrém

Hozzávalók:

  • 50 g meggy
  • 20 g cseresznye
  • 3 dl kókusztej
  • 3 ek. eritrit
  • 3 tojássárgája
  • 1 csipet őrölt vanília

 

Ezt a finom és gyorsan elkészíthető desszertet bármilyen szezonális gyümölccsel kipróbálhatod az év többi részében is. Sőt, a vaníliás öntetet lefagyasztva, rákanalazva a gyümölcsökre akár jeges finomságként is tálalhatod.

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézségi fok: 1

ELKÉSZÍTÉS

1. A gyümölcsöket mosd meg, és magozd ki.
2. A kókusztejet langyosítsd fel annyira, hogy az eritritet fel tudd benne oldani, majd a 3 tojássárgájával és a vaníliával tedd turmixgépbe, és lassú fordulatszámon dolgozd krémessé.
3. Keverd a krémhez a gyümölcsöket, és tedd hűtőszekrénybe legalább 30 percre. Ha fagyasztószekrénybe rakod, akkor elég kb. 8-10 perc is, és ha elfeledkeznél róla, egy finom fagylaltot kapsz.

 

A receptet Posta Reni, egészség coach, funkcionális életmódtanácsadó, 8 toplistavezető mentes szakácskönyv szerzője, több ezer életmódváltó és fogyni vágyó mentora készítette.

 

Meggyes-cseresznyés vaníliakrém
Meggyes-cseresznyés vaníliakrém