ÉRTESÜLJ ELSŐKÉNT LEGÚJABB HÍREINKRŐL!

Iratkozz fel levelezőlistánkra, így elsőként fogsz értesülni eseményeinkről, akciónkról és egyéb érdekességekről!

Adatkezelési tájékoztató

[]
1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft - WordPress form builder

Főoldal Magazin

Megválasztották az év “M” fagyiját

A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete által szervezett versenyt Szegeden tartották a Virág Cukrászdában. A megmérettetésen negyven cukrász hetvenkét fagylaltját szakmai és közönség zsűri pontozta négy kategóriában. Idén is volt mentes kategória is ahol közel 20 féle fagylalttal neveztek a résztvevők.

A mindenmentes nyertes is megvan

Megválasztották az év “M” fagyiját is, a hozzáadott cukor, glutén-, laktóz- és tejfehérjementes finomságok között Hajdú Zoltán (Ken Carpathia Kft.) narancsos mandula fagylaltja kapta az első helyezést.

Telefonon sikerült elérnünk Zoltánt és a versenyről érdeklődtünk. Zoltán elmondása szerint, a zsűri az alábbi szempontok alapján osztályozta a mentes fagylaltokat:

  • verseny kiírásának meg kellet felelni
  • az előre leadott receptúra alapján készült e a fagylalt
  • íz
  • állag
  • fantázia
  • kreativitás
  • esztétika és díszítés

Zoltán 4-5 évvel ezelőtt kezdett foglalkozni mentes fagylaltok készítésével. Azt, hogy a fagylaltot majd hol lehet megkóstolni pontos választ nem kaptuk, de reményei szerint hamarosan egyre több kézműves fagylaltozó felveszi majd a kínálatába a narancsos mandula fagylaltot.

A fagylalt elkészítése nem okozott nagy kihívást Zoltánnak. A harmonikus ízt 1-2 nap alatt állította össze. Évek óta ismeri az alapanyagokat, összetevőket és ezeknek a birtokában nem igényelt hosszú időt a fagylalt elkészítése.

Ezúton is gratulálunk Zoltánnak és reméljük egyre több mentes fagylalt hódítja meg Magyarországot.

Leave a Comment