Az adventi várakozás és a karácsonyi készülődés idején is számíthatunk az ALDI-ra. A mentes ünnepi menü összeállítása nem is olyan nehéz, hiszen sokféle kiváló minőségű és alacsony árú vegetáriánus, vegán, bio, pálmaolaj-, glutén-, laktóz- és hozzáadott cukortól mentes, illetve csökkentett cukortartalmú terméket találunk az ALDI polcain.
Bár az idei karácsony más, mint a többi, azért nem kell lemondanunk a finomságokról. A meghitt családi pihenés alatt is jólesik egy kis ropogtatnivaló.
Például a szezámtallér, amit az ALDI-ban beszerezhető alapanyagokból glutén- és laktózmentesen is elkészíthetünk.
Szezámtallér
HOZZÁVALÓK (20-25 darabhoz):
- 70 g HAPPY HARVEST szezámmag
- 20 g MILFINA-ENJOY FREE! laktózmentes vaj
- 1 darab GOLDLAND tojás
- 100 g HAPPY HARVEST nádcukor
- 3 ek. HAPPY HARVEST-ENJOY FREE! gluténmentes liszt
- 3 ek. MÜHLENGOLD étkezési keményítő
- ¼ tk. LE GUSTO tengeri só
ELKÉSZÍTÉS:
1. A szezámmagot egy forró serpenyőben folyamatos kevergetés közben néhány perc alatt megpirítjuk.
2. A vajat a tojással és a nádcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a gluténmentes lisztet, az étkezési keményítőt és a sót, végül a kihűlt szezámmagot is a masszához keverjük.
3. A sütőt 175 °C-ra előmelegítjük.
4. Egy sütőpapírral bélelt tepsire teáskanálnyi kupacokat formázunk a tésztából, és az előmelegített sütőben kb. 7 – 8 perc alatt készre sütjük a tallérokat.
Elkészítési idő: kb. 15 perc (előkészítés: 7-8 perc, sütés: 7-8 perc)
Nehézségi szint: könnyű