Mentes ünnepi készülődés az ALDI-val

Az adventi várakozás és a karácsonyi készülődés idején is számíthatunk az ALDI-ra. A mentes ünnepi menü összeállítása nem is olyan nehéz, hiszen sokféle kiváló minőségű és alacsony árú vegetáriánus, vegán, bio, pálmaolaj-, glutén-, laktóz- és hozzáadott cukortól mentes, illetve csökkentett cukortartalmú terméket találunk az ALDI polcain.
Bár az idei karácsony más, mint a többi, azért nem kell lemondanunk a finomságokról. A meghitt családi pihenés alatt is jólesik egy kis ropogtatnivaló.
Például a szezámtallér, amit az ALDI-ban beszerezhető alapanyagokból glutén- és laktózmentesen is elkészíthetünk.

Szezámtallér

HOZZÁVALÓK (20-25 darabhoz):

  • 70 g HAPPY HARVEST szezámmag
  • 20 g MILFINA-ENJOY FREE! laktózmentes vaj
  • 1 darab GOLDLAND tojás
  • 100 g HAPPY HARVEST nádcukor
  • 3 ek. HAPPY HARVEST-ENJOY FREE! gluténmentes liszt
  • 3 ek. MÜHLENGOLD étkezési keményítő
  • ¼ tk. LE GUSTO tengeri só

ELKÉSZÍTÉS:
1. A szezámmagot egy forró serpenyőben folyamatos kevergetés közben néhány perc alatt megpirítjuk.
2. A vajat a tojással és a nádcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a gluténmentes lisztet, az étkezési keményítőt és a sót, végül a kihűlt szezámmagot is a masszához keverjük.
3. A sütőt 175 °C-ra előmelegítjük.
4. Egy sütőpapírral bélelt tepsire teáskanálnyi kupacokat formázunk a tésztából, és az előmelegített sütőben kb. 7 – 8 perc alatt készre sütjük a tallérokat.
Elkészítési idő: kb. 15 perc (előkészítés: 7-8 perc, sütés: 7-8 perc)
Nehézségi szint: könnyű