Hozzávalók a tésztához:
1/2 bögre (50 g) darált mandula
1/2 fél bögre (50 g) darált dió
1/2 bögre (50 g) GM zabliszt
1/2 bögre tk rizsliszt
fél bögre eritrit
1 bögre kókusztej
1 ek chia mag
2 ek növényi olaj
fél csomag sütőpor
pár csepp rumaroma
Elkészítése:
Tálba öntöm a liszteket, a mandulát, a diót, a sütőport és a chia magot, és összekeverem. Sorban hozzáadom az összes többi hozzávalót is és szép simára kavarom.
Egy kisebb méretű kapcsos tortaformát kibélelek sütőpapírral és beleöntöm a tészta felét. 180 fokon 15 perc alatt szép aranybarnára sütöm. Ezután megsütöm a tészta másik felét is és hagyom őket teljesen kihűlni.
A krémhez:
200 g vegán krémsajt
7 dl kókusztej
2 csomag vaníliás pudingpor
Pár csepp stevia
1 kk vanília por
1 bio citrom reszelt héja és kifacsart leve
250 g friss bogyós gyümölcs
Elkészítése:
A pudingport és a darált vaníliát simára kavarom a kókusztejben és folyamatosan keverve sűrű krémet főzök belőle. Édesítem steviával, hozzáadom a citrom levét és héját, majd ha langyosra hűlt, hozzákeverem a vegán sajtkrémet.
Ha a tortalapok teljesen kihűltek, összeállítom a tortát. A kapcsos formába teszek egy piskótalapot, megkenem a krém 2/3-ával és megszórom gyümölcsökkel. Ráteszem a másik lapot, a maradék krémet és a gyümölcsöket. Csillagcsőrös nyomózsákból is fel lehet díszíteni a tortát, de a sok szép színes gyümölcs úgyis eltakarja.