Mikrozöldekkel az egészségért – otthon termesztve, kert nélkül

Jó lenne, ha folyamatosan elérhetőek lennének számodra a friss, ízletes, vegyszermentes, vitamindús zöldek, még akkor is, ha nincs kerted? Növessz mikrozöldeket az ablakpárkányodon vagy erkélyeden egész évben!

Bakonyi Orsi, a salatazo.hu webshop alapítója, négygyermekes édesanya, azt tűzte ki célként maga elé, hogy hazánkban is megismertesse a szélesebb nagyközönséggel ezeket a kiugróan nagy beltartalmi értékű, a gasztronómiában igen változatosan használható apró növényi hajtásokat.

A mikrozöldek vitaminokban, ásványi anyagokban, bioaktív vegyületekben és antioxidánsokban kimagaslóan gazdag fiatal növényi hajtások, amiket 10-14 nap alatt bárki megnöveszthet magának. Sok fajta zöldségféléből (pl. brokkoli, zöldborsó, fodros kel, retek stb.) és fűszernövényekből (pl.bazsalikom, koriander) növeszthetőek, ráadásul koncentráltan tartalmazzák a fejlett növényre jellemző ízvilágot. Ezek az apró hajtások egyszerűbbé teszik az egészséges étkezést a rohanó mindennapokban és koncentrált ízviláguk miatt finom és változatos ízeket tudnak belecsempészni az átlagos hétköznapokba.

Felhasználási lehetőségük is sokoldalú, készülhetnek belőlük saláták, turmixok, kencék vagy használhatjuk feltétként szendvicsekhez, omletthez, levesekhez.

A “mikrozöldezés” garantált a sikerélmény “kezdő kertészeknek” is a komplett ültetőcsomagok segítségével, hiszen mindent tartalmaznak, amire szükség lesz a növesztéshez. Ha pedig valaki “rákattant” a mikrozöld növesztésre, kedvére válogathat a SALÁTÁZÓ ill. a partnerüzletei által forgalmazott mikrozöld magok közül is.

Elérhetőségek:

https://salatazo.hu/

https://www.facebook.com/salatazo

https://www.instagram.com/salatazo/