Határozottan isteni, letesztelt mindenmentes palacsinta Posta Renitől!
✔️CUKOR-, ✔️GLUTÉN-, ✔️TEJTERMÉKMENTES
Hozzávalók 2-3 adaghoz:
- 5 ek. gesztenyeliszt
- 3 dl kókusztej
- 4 tojás
- 1 dl kókuszolaj
- megbízható palacsintasütő
- palacsintafordító lapát
A töltelékvariációkhoz:
- 4x édesítő + kakaópor ízlés szerinti keveréke
- cukormentes sárgabarack lekvár
- cukormentes törökmogyorókrém
Elkészítés:
- Dolgozd össze a lisztet a kókusztejjel, és add hozzá egyenként a tojásokat is.
- Folyamatos keverés közben lassan csorgasd bele a kókuszolajat, és jól keverd össze a tésztát.
- A két utolsó hozzávaló ebben a szakaszban jut főszerephez. Ezek nélkül elég gyorsan bosszantó sütögetésben lehet részed. Tehát forrósíts fel egy palacsintasütőt, és 1 merőkanálnyi tésztát folyass végig benne.
- Mérsékelt lángon süsd, mert a gesztenyeliszt hamarabb odakap, mint a gabonalisztes tészták.
Tipp:
- Variálhatod reszelt almával is: a serpenyőben lévő palacsintára reszelj kevés almát, s ha az alsó oldala már megsült, fordítsd meg, és süsd készre.
Posta Reni
cukor-, glutén-, tejmentes receptek és étrendek fejlesztője
fogyókúrás tanácsadó,
a paleohedonista életmód képviselője
fogyókúrás tanácsadó,
a paleohedonista életmód képviselője