Mit tehetünk a testi-lelki egészségért?

A mai rohanó világban mindenkinek szüksége van egy kis lelki töltődésre vagy olyan külső támogatásra, mely segít továbblendülni egy nehéz időszakon. A járvány elterjedésével ráadásul állandósult a stressz az életünkben, ami nem csak a mentális, hanem a testi egészségünket is rombolta. Gyakoribbá vált a szorongás, a bizonytalanság érzés és a betegségektől való félelem. A korábban megszokott feltöltődést jelentő programok hiánya és a hosszú ideig tartó bezártság is fokozta a feszültséget. Ennek köszönhetően az utóbbi időben felértékelődött minden fizikai és szellemi jóllétünkre ható stresszoldó módszer ill. minden olyan alternatív támogató folyamat, mely segít stabilitásunk megőrzésében, céljaink elérésében és egy kis kapaszkodót nyújt a bizonytalanságban.

Az egyik ilyen mindenki által elsajátítható módszer, mentális technika a meditáció, mellyel nagyon sokat tudunk tenni a testi-lelki egészségünk érdekében. A rendszeres meditációnak köszönhetően az ember nyugodtabbá válik és könnyebben kezel olyan élethelyzeteket, melyek korábban stresszel jártak. Azon kívül, hogy csökkenti a stresszt, a szorongást és a depressziót, lecsendesíti csapongó gondolatainkat, javítja a koncentrációt és olyan kognitív képességek működését is segíti mint a figyelem, a memória és a kreativitás. Ráadásul tudományosan bizonyított tény, hogy képes sejtszintű változásokat előidézni a szervezetben, így az öregedést is lassítja.

Ha szívesen kipróbálnál egy kellemes meditációt, jelentkezz be hozzám bátran! Konzultációimon bizalmi légkörben, személyre szabott önismereti és coaching módszerekkel segítek csalódásélmények feldolgozásában, megrekedt élethelyzetek, magánéleti vagy szakmai döntéshelyzetek megoldásában, önbizalom építésben, stresszkezelésben és a hatékonyabb fókuszálásban.

Rózsa Judit
abduktív pszichológiai tanácsadó, life coach

www.rozsajudit.hu
www.facebook.com/rozsajudit.hu

testi-lelki egészség