ELKÉSZÍTÉS – 4 főre vagy 1 főnek 4 alkalomra
Az édesburgonyát sütőben vagy forrólevegős sütőben 180 fokon 15 perc alatt megsütjük – mivel apróra vágjuk a krumplit gyorsan megsül.
Ezt az ételt egy csatos, vagy csavaros üvegben fogjuk összekészíteni. A hozzávalókat rétegezve tegyük az üvegünkbe. Az üveg aljára először a szósz kerüljön, hogy ha tálaljuk, akkor majd ez legyen legfelül és szépen csorogjon mindenfelé a tányérunkon, vagyis a salátát jól bevonja az öntetünk.
Majd a rétegezést kezdjük a vöröskáposztával, azt követi az uborka. Ezután jöhet a bab és a csicseriborsó. Ezek után pedig a quinoa, a krumpli (ezt jó hogyha megvárjuk, míg picit hűl, és nem forrón tesszük az üvegbe), végezetül pedig mehet rá a bébispenót, amelyet előtte alaposan megmosunk, leöblítünk és megszárítunk.
Tálaláskor nincs más dolgunk mint az üveget kinyitni és egy tányérra kiönteni az egészet. Mivel az öntetet öntjük ki legkésőbb az szépen ráfolyik az összetevőkre, természetesen ettől még érdemes jól összekeverni fogasztás előtt.
Az üvegekben összekészített saláta a hűtőszekrényben 3-4 napig eláll úgy, hogy nem változik meg az állaga – de csak akkor ha nem forrón tettük bele a krumplit és a bébispenót sem vizesen kerül bele.
A receptet Ötvös Edina készítette.