ELKÉSZÍTÉS
Először készítsük el a sajtkrémet. A kesura öntsünk lobogó forró vizet, és hagyjuk 10 percig állni. Öblítsük és szűrjük le, majd a többi hozzávalóval turmixoljuk krémesre és tegyük félre.
Készítsük elő a formát és az alapot. A kapcsos tortaforma belsejét béleljük ki folpackkal.
Egy kis tálkában öntsük az olvasztott margarint a kekszmorzsára vagy mandulára, és addig keverjük, amíg a margarin el nem oszlik. Nedves homok állagának kell lennie. Öntsük a formába és nyomjuk az aljára, majd kanállal simítsuk el a felületét. Helyezzük a hűtőbe, amíg elkészítjük a tölteléket.
A zselatint elkeverjük a citromlével, és körülbelül 5 percig állni hagyjuk.
Egy nagy keverőtálban a krémsajtot a porcukorral, vaníliával, rummal, a lime levével és héjával keverjük habosra. Melegítsük a zselatinkeveréket. Tegyük a zselatint tartalmazó tálat egy másik tál forró víz fölé, és addig keverjük, amíg fel nem oldódik és folyós lesz. Öntsük a zselatinkeveréket a krémsajtos keverékhez, majd keverjük össze. Egy másik tálban verjük fel a lehűtött tejszínt. Adjuk hozzá a habot a krémsajtos keverékhez. A sajttorta tölteléket ráöntjük a tésztaalapra, és elsimítjuk a felületét. Ezután legalább 4–6 órára vagy egy éjszakára a hűtőbe tesszük dermedni.
Tálalás előtt egy késsel húzzuk végig a széleit. Ezután oldjuk ki és emeljük fel a rugóforma gyűrűt. Díszítsük néhány mentaággal és lime-szeletekkel.
A receptet Horváth Judit, Fermentált Konyha társszerző, receptkönyvíró készítette.
Facebook: Judit’s Play & Patisserie
nstagram: Judit’s Play & Patisserie