Naszálytej A hazai úttörők a laktózmentes tej és tejtermékek piacán

Hadd mutassuk be Magyarország legrégebbi tejüzemét, ahol laktózmentes tejet állítanak elő: a Naszálytej nem kevesebb, mint 25 éve van jelen e piaci szegmensben, ebből 15 éven át teljesen egyediek voltak a laktózmentes kínálatot illetően. A Naszálytej ezzel évtizedekkel megelőzte a mai “mentes” trendeket, és értelemszerűen ennyivel előbbre is járnak szaktudásban és tapasztalatban e speciális élelmiszerek előállításában. Mottójuk lehetne az is, hogy a laktózérzékenységgel és tejcukor-intoleranciával tablettarágás – avagy betegségtudat – nélkül is együtt lehet élni. Minden érintettnek és a környezetükben élőknek is ajánljuk a laktozmentes.hu weboldalt és FB-oldalt, ahol sok hasznos tanáccsal, információval szolgáknak.
Öt-hat termékkel indultak még a ’90-es évek elején, és ezzel sokáig ki is tudták elégíteni a hazai igényeket. 2012-ben aztán Magyar Termék Nagydíjat nyert el a Magic Milk termékcsalád, miközben rohamléptekben nőtt meg az érdeklődés a laktózmentes inni- és ennivalók irányában. A Magic Milk kínálata is egyre gazdagabb: tejszín, túró, tejföl, vaj, vajkrém, natúr és gyümölcsjoghurtok, kaukázusi kefír, madártej, jegeskávé és túródesszert alkotja a teljes palettát. A Naszálytej fontosnak tartja a folyamatos párbeszédet a vásárlóikkal, ami a Magic Milk termékcsalád felfejlesztéséhez is nagyban hozzájárult.
A Zöldfarm termékcsaláddal ők hoztak forgalomba elsőként laktózmentes biotejet Magyarországon; illetve a Toffini termékek szójás alternatívát kínálnak a hús, sajt, túró pótlására.
2018 meghatározó új iránya a 0% cukor- és 0,1%-os zsírtartalmú, vagyis kalória- és zsírszegény gyümölcsjoghurtok megjelenése a Naszálytejtől. Ezek alapvetően tartalmaznak laktózt, de laktózmentes gyümölcsjoghurtot is kínálnak 4-féle ízben.
A fogyasztók folyamatos edukációján túl különösen büszkék arra, hogy a Zöldfarm laktózmentes biotejnek egy század a laktóztartalma, vagyis az EU által meghatározott határértéknek mindössze az egytizede. És egy tipp: a nem laktózérzékeny emberek szervezete is könnyebben megemészti a laktózmentes tejet és tejtermékeket!
Még idén olyan új termékkel fognak jelentkezni, ami eddig még nem volt a magyar piacon, érdemes figyelni a történéseket. A Magic Milk, Zöldfarm és Toffini termékek az országos élelmiszer-üzletláncokban kaphatók!
Mentességek: laktóz-, tejcukor-, gluténmentes
Cím: 2600 Vác, Deákvári fasor 10.
Telefonszám.: 27 518 170, fax.: 27 518 182
Weboldal: www.naszalytej.hu, www.laktozmentes.hu
Facebook: laktozmentes.hu