Noglu

Van egy budapesti hely lassan 4 éve, ahol valamennyi érzékenységgel élő talál a kedvére való falatot. Bármennyire kicsi is a cukrászda alapterülete, bámulatosan széles a kínálat, ami elsősorban a tulajdonos-ügyvezető hosszadalmas beszerzőkutatásának köszönhető. Köves-Kenderesi Nikolett már tiniként kávézókban sajátította el a vendéglátás alapjait, majd felnőttként szakképesítéssel és barista tanfolyammal készítette elő a Noglu megnyitását.

Rengeteg helyen hiánycikk a tudatosság és az igényesség, a Noglu viszont éppen ezekre épít. A sokfajta érzékenységű, egyre népesebb közönség kiszolgálására létrejött megbízhatatlan cukrászdák megjelenése arra motiválta Nikit, hogy segítséget nyújtson ezen a téren. Mára sikerült egy olyan biztos pontot létrehoznia, ahol bármilyen érzékenységgel bátran választhatunk kedvünkre. Csak olyan üzemekből származnak az ide kerülő termékek, ahol nem történhet a mentességet veszélyeztető keresztszennyezés. Az itt kapható termékek ráadásul annyira hitelesen idézik a hagyományos sütemények ízvilágát, hogy olyan törzsvendégük sem veszi észre a különbséget, akinek cukor- és laktózérzékenysége miatt felesége titokban innen viszi a krémest.

Az újdonságok mellett mindig tartanak 30 féle glutén-, laktóz-, és cukormentes, valamint paleo vegán sütit, tartósítószer nélküli csomagolt és friss pékárut, tálcás süteményeket, a hűtőpultban pedig van gesztenyepüré és somlói galuska is. A karácsonyra szintén gazdag választékkal készülnek: kapható cukormentes bejgli, ennek gluténmentes, illetve nyers vegán változata, 10 féle mentes szaloncukor. Ajándékba szánt hozzávalókat is találhatunk itt, például nyírfacukorral készült lekvárokat, szörpöket és cukormentes bonbonokat.

A bolt még karácsony napján is látogatható délig, ugyanígy 27-31-e között, azután pedig január 7-ig kell várnunk az első újévi sütizéssel. 2019-ben ráadásul új honlappal lep meg minket a Noglu, ami online rendelési lehetőséget biztosít majd a csodás (akár paleo nyers vegán) torták előrendelésére is!

 

Cím: 1027, Budapest, Fény utca 2.
Telefon: + 36 20 424 0046
E-mail: noglu@noglu.hu
Weblap: www.noglu.hu 
Facebook: NOGLU