Növényi ételek, mentes fagyi, sport és vegánság a Napfényes Fesztiválon

A Napfényes Fesztivál június 2-án reggel 9-kor nyitja meg kapuit a Dürer Rendezvényházban. Idén hangsúlyt kapnak a növényi ételek, termékek és a témához kapcsolódó előadások a pódium színpadon. A Fesztivál vásári kínálatában széles választékban találunk majd vegán élelmiszereket, étrendkiegészítőket, gyógyhatású készítményeket és kozmetikumokat. A vendéglátásban emellett vegán ételek, ételkülönlegességek, cukrászati termékek és vegán fagyi is várja a látogatókat!

A Fesztivál vendéglátója a hazai vegán palettán a legnagyobbak közé tartozó Napfényes Étterem és Napfényes Cukrászat. A Napfényes Étterem tisztán növényi alapanyagokból, az emberi szervezet számára szükséges gabonákból és zöldségekből készülő, ízletes és változatos ételeket kínál vendégei számára. Nagy gondot fordít arra, hogy a felhasznált alapanyagok húst, tojást és tejtermékeket, illetve fehér cukrot, finomlisztet, tartósítószereket és színezékeket még rejtett formában se tartalmazzanak.

A Napfényes Fesztivál egyik idei újdonsága a Pódiumszínpad, ahol a vegánság és a környezetvédelem kerül fókuszba.

Mi a Top 7 egészségügyi mítosz, ami visszatart a növényi étrendtől  ?

Kiderül Varga Balázs előadásából a Pódium színpadon 15:00-tól. Balázs alkalmazott táplálkozástudományi menedzser, vegán táplálkozási szakértő és népszerű blogger. Küldetésének tekinti, hogy  a növényi étrendről egyetemi tanulmányai során szerzett tudását és személyes tapasztalatait átadva hozzájáruljon ahhoz, hogy jobb világot teremtsünk magunknak, másoknak, környezetünknek.

Kocogástól az Ironmanig – sikeres sportolók a vegánságról
(kerekasztal-beszélgetés)

Akik beszélgetnek a pódium színpadon 16:00-tól:

  • Bíró Zsófi – Waldorf-tanár, ultrafutó
  • Beda Szabolcs – senior Európa- és világbajnok maratonfutó
  • Varga Balázs – táplálkozási szakértő és blogger
  • A beszélgetést vezeti: Tóth Viktor – triatlonedző, többszörös bajnok terep-triatlonista és hosszútávfutó

Napfényes Receptklub is lesz a pódiumszínpadon 17:10-től:
A BÖLCS tányér – azaz mi kerüljön az asztalunkra a mindennapokban? – Könnyen, gyorsan finomat és egészségeset Kovács Zoltánnal, a Napfényes Étterem séfjével  

Egészséges növényi ételek gyorsan, finoman! Tanuljatok profitól! Kovács Zoltán konyhavezető, vegán séftől sajátíthatjátok el a vegán konyhaművészet alapjait! Zoltán a felmerülő kérdésekre is készségesen válaszol és természetesen a kóstoló sem marad el!

 

További információ a fesztiválról:

https://www.napfenyesfesztival.hu/

Jegyek kaphatók online:

https://www.jegy.hu/program/xvi-napfenyes-fesztival-az-egeszseg-egyensuly-es-teljesseg-fele-103338