A Napfényes Fesztivál június 2-án reggel 9-kor nyitja meg kapuit a Dürer Rendezvényházban. Idén hangsúlyt kapnak a növényi ételek, termékek és a témához kapcsolódó előadások a pódium színpadon. A Fesztivál vásári kínálatában széles választékban találunk majd vegán élelmiszereket, étrendkiegészítőket, gyógyhatású készítményeket és kozmetikumokat. A vendéglátásb
A Fesztivál vendéglátója a hazai vegán palettán a legnagyobbak közé tartozó Napfényes Étterem és Napfényes Cukrászat. A Napfényes Étterem tisztán növényi alapanyagokból, az emberi szervezet számára szükséges gabonákból és zöldségekből készülő, ízletes és változatos ételeket kínál vendégei számára. Nagy gondot fordít arra, hogy a felhasznált alapanyagok húst, tojást és tejtermékeket, illetve fehér cukrot, finomlisztet, tartósítószereket és színezékeket még rejtett formában se tartalmazzanak.
A Napfényes Fesztivál egyik idei újdonsága a Pódiumszínpad, ahol a vegánság és a környezetvédelem kerül fókuszba.
Mi a Top 7 egészségügyi mítosz, ami visszatart a növényi étrendtől ?
Kiderül Varga Balázs előadásából a Pódium színpadon 15:00-tól. Balázs alkalmazott táplálkozástudományi menedzser, vegán táplálkozási szakértő és népszerű blogger. Küldetésének tekinti, hogy a növényi étrendről egyetemi tanulmányai során szerzett tudását és személyes tapasztalatait átadva hozzájáruljon ahhoz, hogy jobb világot teremtsünk magunknak, másoknak, környezetünknek.
Kocogástól az Ironmanig – sikeres sportolók a vegánságról
(kerekasztal-beszélgetés)
Akik beszélgetnek a pódium színpadon 16:00-tól:
- Bíró Zsófi – Waldorf-tanár, ultrafutó
- Beda Szabolcs – senior Európa- és világbajnok maratonfutó
- Varga Balázs – táplálkozási szakértő és blogger
- A beszélgetést vezeti: Tóth Viktor – triatlonedző, többszörös bajnok terep-triatlonista és hosszútávfutó
Napfényes Receptklub is lesz a pódiumszínpadon 17:10-től:
A BÖLCS tányér – azaz mi kerüljön az asztalunkra a mindennapokban? – Könnyen, gyorsan finomat és egészségeset Kovács Zoltánnal, a Napfényes Étterem séfjével
Egészséges növényi ételek gyorsan, finoman! Tanuljatok profitól! Kovács Zoltán konyhavezető, vegán séftől sajátíthatjátok el a vegán konyhaművészet alapjait! Zoltán a felmerülő kérdésekre is készségesen válaszol és természetesen a kóstoló sem marad el!
További információ a fesztiválról:
https://www.
Jegyek kaphatók online:
https://www.jegy.hu/program/