Skip to content

Nyers vegán almás mákpite torta

Hozzávalók:

Nyers vegán almás mákpite torta
Hozzávalók 8 szelethez:
25 dkg datolya
25 dkg aszaltszilva
15 dkg kókuszreszelék
25 dkg mák
3 db közepes alma
1 kezeletlen citrom
1 kk konjac liszt
díszítéshez ribizli és citromfű

Elkészítés:
a magozott datolyát és szilvát, külön tálban, egy éjszakára beáztatjuk. Az átnyomkodott datolyát aprítógépben pépesítjük. Összegyúrjuk a kókuszreszelékkel és egy 18 cm-s tortaformába helyezve tömörítjük. Az aszalt szilvát átnyomkodva, aprítógépben pépesítjük. A mákot ledaráljuk és a szilvapéppel, a citrom reszelt héjával összekeverjük, majd egyenletesen a kókuszos alapra helyezzük. A megtisztított almákat lereszeljük, elkeverjük a citrom levével és a konjac liszttel. Az összekevert almás pépet a mákos töltelékre halmozva, egyenletesen elosztjuk. A tortaformából kivéve, szeletelve és díszítve tálaljuk. Azonnal fogyasztható, de ha 1-2 órára hűtőbe tesszük, az ízek még jobban összeérnek. Egyszerűen, gyorsan elkészíthető, egészséges és nagyon ízletes torta.
Jó étvágyat kívánok hozzá!