Hoztunk Nektek egy csomó rostból, enzimből, vitaminból és ásványi anyagból álló, 12 szeletes NYERS VEGÁN TORTA receptet Varga István, Nyers Séf konyhájából!
Hozzávalók:
- 60 dkg aszalt, magozott datolya (elkészítés előtt érdemes beáztatni langyos vízben)
- 20 dkg kókuszreszelék
- 20 dkg darált mák
- 3 darab alma
- 1 db biocitrom
- 1 kk. konyakliszt
Elkészítés:
A magozott, felpuhult datolyát, átnyomkodjuk, nehogy előforduljon benne mag, valamint így kevesebb nedvesség lesz benne, majd aprítógépbe tesszük, és pépesítjük.
Ezután a datolyapép felét összekeverjük a kókuszreszelékkel, s masszává gyúrjuk, utána pedig sütőpapírral kibélelt tortaformába (18 centiméteres) belenyomkodjuk.
A darált mákot a datolyapép kimaradt felével szintén összegyúrjuk, és a biocitrom héját kis lyukú reszelőn a masszához tesszük, s ezt az elegyet rányomkodjuk a korábban már tortaformába helyezett kókuszos alapra.
Majd az almákat nagy lyukú reszelőn lereszeljük, s egy fél citrom levét rácsorgatjuk, hogy ne barnuljon meg. Konyaklisztet szórunk rá, elkeverjük, ami arra szolgál, hogy felszívja a nedvességet.
Majd a masszák tetejére halmozzuk, elegyengetjük, és már fogyasztható is a megannyi rostból, enzimből, vitaminból és ásványi anyagból álló, 10-12 szeletes torta.
Ha szeretnéd akkor István videón is megmutatja az elkészítését!
További részletek: SZEPSEGKONYHA.HU