Nyers vegán almás mákpitetorta

Hoztunk Nektek egy csomó rostból, enzimből, vitaminból és ásványi anyagból álló, 12 szeletes NYERS VEGÁN TORTA receptet Varga István, Nyers Séf konyhájából!
NYERS VEGÁN TORTA
Hozzávalók:

 

  • 60 dkg aszalt, magozott datolya (elkészítés előtt érdemes beáztatni langyos vízben)
  • 20 dkg kókuszreszelék
  • 20 dkg darált mák
  • 3 darab alma
  • 1 db biocitrom

 

  • 1 kk. konyakliszt
Elkészítés:

A magozott, felpuhult datolyát, átnyomkodjuk, nehogy előforduljon benne mag, valamint így kevesebb nedvesség lesz benne, majd aprítógépbe tesszük, és pépesítjük. 
Ezután a datolyapép felét összekeverjük a kókuszreszelékkel, s masszává gyúrjuk, utána pedig sütőpapírral kibélelt tortaformába (18 centiméteres) belenyomkodjuk. 
A darált mákot a datolyapép kimaradt felével szintén összegyúrjuk, és a biocitrom héját kis lyukú reszelőn a masszához tesszük, s ezt az elegyet rányomkodjuk a korábban már tortaformába helyezett kókuszos alapra. 
Majd az almákat nagy lyukú reszelőn lereszeljük, s egy fél citrom levét rácsorgatjuk, hogy ne barnuljon meg. Konyaklisztet szórunk rá, elkeverjük, ami arra szolgál, hogy felszívja a nedvességet. 
Majd a masszák tetejére halmozzuk, elegyengetjük, és már fogyasztható is a megannyi rostból, enzimből, vitaminból és ásványi anyagból álló, 10-12 szeletes torta.
 
Ha szeretnéd akkor István videón is megmutatja az elkészítését!
További részletek: SZEPSEGKONYHA.HU