ÉRTESÜLJ ELSŐKÉNT LEGÚJABB HÍREINKRŐL!

Iratkozz fel levelezőlistánkra, így elsőként fogsz értesülni eseményeinkről, akciónkról és egyéb érdekességekről!

Adatkezelési tájékoztató

[]
1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft - WordPress form builder

Főoldal Magazin

Nyers vegán almás mákpitetorta

Hoztunk Nektek egy csomó rostból, enzimből, vitaminból és ásványi anyagból álló, 12 szeletes NYERS VEGÁN TORTA receptet Varga István, Nyers Séf konyhájából!
NYERS VEGÁN TORTA
Hozzávalók:

 

  • 60 dkg aszalt, magozott datolya (elkészítés előtt érdemes beáztatni langyos vízben)
  • 20 dkg kókuszreszelék
  • 20 dkg darált mák
  • 3 darab alma
  • 1 db biocitrom

 

  • 1 kk. konyakliszt
Elkészítés:

A magozott, felpuhult datolyát, átnyomkodjuk, nehogy előforduljon benne mag, valamint így kevesebb nedvesség lesz benne, majd aprítógépbe tesszük, és pépesítjük. 

Ezután a datolyapép felét összekeverjük a kókuszreszelékkel, s masszává gyúrjuk, utána pedig sütőpapírral kibélelt tortaformába (18 centiméteres) belenyomkodjuk. 

A darált mákot a datolyapép kimaradt felével szintén összegyúrjuk, és a biocitrom héját kis lyukú reszelőn a masszához tesszük, s ezt az elegyet rányomkodjuk a korábban már tortaformába helyezett kókuszos alapra. 

Majd az almákat nagy lyukú reszelőn lereszeljük, s egy fél citrom levét rácsorgatjuk, hogy ne barnuljon meg. Konyaklisztet szórunk rá, elkeverjük, ami arra szolgál, hogy felszívja a nedvességet. 

Majd a masszák tetejére halmozzuk, elegyengetjük, és már fogyasztható is a megannyi rostból, enzimből, vitaminból és ásványi anyagból álló, 10-12 szeletes torta.

 

Ha szeretnéd akkor István videón is megmutatja az elkészítését!
További részletek: SZEPSEGKONYHA.HU

 

 

Leave a Comment