Nyugati Cöli Bisztró

Fördős Zéék első helyen hozták a gluténmentes pékség-tesztjükön
Lassan már nem él meg a piacon olyan vendéglátóhely, amely nem kínál gluténmentes ételeket is. Egyre több helyen bukkannak fel a gluténmentes pékáruk, tészták – valljuk be, gyakran egészen élvezhetetlen minőségben. Éppen ezért, akinek igénye, netán szükséglete gluténmentesen táplálkozni, legjobban teszi, ha megkeresi a “tiszta forrásokat”. Értjük ezalatt azokat a gyártókat és ételmanufaktúrákat, ahol valódi szakértelem és tapasztalat áll a gluténmentes termékkínálat mögött.
A Cöli Bisztró története nem is a Nyugatinál, hanem 2006-ban Budaörsön kezdődött. Történt, hogy a cégalapító lányánál másfél keserves év után állapították meg a lisztérzékenységet, azaz cölikáliát. A Budaörsi Élelmiszerallergia Szaküzletben először forgalmazni, majd gyártani is kezdték a gluténmentes termékeket. Ma már óriási – sőt mondhatjuk, hogy országosan is egyedülállóan nagy – választékban kínálnak a gluténmentesség előírásainak megfelelő termékeket, ugyanis a legszélsőségesebb cölikáliás esetekre is fel vannak készülve. Nagy lépés volt a cég életében, amikor tavalyelőtt júniusban a Nyugati közelében megnyitották a Cöli Bisztrót, ahol a gluténmentesség éppúgy garantált, mint a szaküzletben. Ez azt jelenti, hogy még a kínált kávék és üdítők sem érkezhetnek olyan üzemből, ahol az élelmiszerek gluténnel érintkezhetnek.
A bisztróban kora reggeltől estig várják (nem csak a) cölikáliásokat: reggelizési lehetőséggel és ebédmenüvel, az üzletben működő sütöde és kis cukrászat frissen készített finomságaival, valamint gluténmentes alapanyagokkal is. A Cöli Bisztró vállalása több, mint szimpatikus: idegen ízvilágú reformételek helyett a jól ismert és szeretett ízeket megalkotni gluténmentesen. Felkészült szakembergárdájukkal teszik mindezt olyan színvonalon, hogy meg is érkeztek hozzájuk az első beszállítói felkérések. Érdemes megismerni egyedülállóan gazdag, mintegy 150-féle pékárut kínáló szortimentjüket: természetesen gluténmentes és búzakeményítős megoldással is dolgoznak; és nem jelentenek náluk tabut az olyan földi jók sem, mint a pizza, hamburgerek és sütemények. Fördős Zéék bevallottan nem rajonganak a “mentes” ételekért, de az ő leveles tésztás kakaós csigájukat csak pozitív jelzőkkel illették.
Mentesség: gluténmentes, laktózmentes, szójamentes, tojásmentes
Telefon: +36-70-420-2052
Cím: 1066 Budapest, Jókai utca 40.
Email: glutenmentesbolt@gmail.com