Öko Kamra

Ha egészségtudatos étrendet követünk és a bio piac nem jön közelebb a lakóhelyünkhöz, akár mi magunk is belefoghatunk egy mindenmentes profilú hely megnyitásába. Erre mutat példát a Pámer Anita alapította hely története is.

A 18. kerületi Öko Kamra a lehető legtöbbet hozza ki a kis alapterületből: egyszerre funkcionál elviteles bisztróként, mentes alapanyagokat árusító boltként és friss sós és édes süteményeket kínáló pékségként is. Személyes érintettség ihlette, hogy a termékpaletta minden tagja glutén- és tejmentes, 95%-ban cukrot, 80%-ban tojást sem tartalmaznak az itt kapható ételek.

Hozzáadott különlegesség, hogy a családias hely üzletvezetési módjába belefér egyéni speciális dietetikai igények teljesítése is. Ennek is köszönhető, hogy a négy éve alapított Öko Kamra javarészt törzsközönséget szolgál ki. A hires almáspitéjükön kívül fő vonzerejük a kétféle heti menüjük – vasárnap kivételével mindig elérhető náluk vegetáriánus és mindenmentes opció is. Az év végi ünnepi időszakra bejglivel, somlói galuskával és madártejjel készültek, Facebook-oldalukat folyamatosan megéri követni az újdonságokért, aktualitásokért.

 

A bolt rész polcain találunk tejtermékeket helyettesítő alternatívákat, tartós mentes hozzávalókat (lisztek, fűszerek), de helyben előkészített húsokat, sőt mélyhűtött termékeket is. Nagyobb létszámú vendégkör kényelmesebb ellátását teszi lehetővé tavasztól a Kamra bővítéseként használt terasz, addig is finomabbnál finomabb mentes ételeket kérhetünk elvitelre 8-18 óra között hétköznapokon, szombatonként pedig 8-13 óráig.

 

Cím: 1182, Budapest, Üllői út. 743.
Telefon: + 36 70 597 6215
Weblapokokamra.hu
Facebook/okokamra18/