• 45 dkg Mester család házi kenyérliszt
  • 1 cs porélesztő
  • 1 ek Naturbit köles liszt (ITT)
  • 1 ek gluténmentes sörélesztőpehely
  • 1 ek útifűmaghéj (ITT)
  • kb 4,5 – 4,6 dl víz
  • 2 ek olaj
  • + olaj a kenéshez
  • + rizsliszt a nyújtáshoz
Elkészítés:
  1. A száraz alapanyagokat egy tálban alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és jól összedolgozzuk.
  2. Hozzáadjuk az olajat is és eldolgozzuk benne.
  3. Rizslisztes lapra tesszük, jól átgyúrjuk, majd kinyújtjuk és hajtogatjuk -> ezt ismételjük meg még háromszor.
  4. Majd kör alakba kinyújtjuk és négy cikkre (ha több kiflit szeretnénk, akkor nyolc cikkre ) vágjuk.
  5. A szélesebb résztől feltekerjük, és sütőpapíros tepsire tesszük.
  6. Olajjal vékonyan lekenjük, majd 50 fokon kelesztjük kb. 40 percet, végül 180 fokon nagyjából 35 perc alatt készre sütjük.

 

Kiss Mona

monakonyhaja.hu
www.facebook.com/monaelete/