Glutén-, tej-, tojás-, cukor-, szójamentes óriás kiflik szakmai partnerünk, Kiss Mona receptje alapján.
Hozzávalók:
- 45 dkg Mester család házi kenyérliszt
- 1 cs porélesztő
- 1 ek Naturbit köles liszt (ITT)
- 1 ek gluténmentes sörélesztőpehely
- 1 ek útifűmaghéj (ITT)
- só
- kb 4,5 – 4,6 dl víz
- 2 ek olaj
- + olaj a kenéshez
- + rizsliszt a nyújtáshoz
Elkészítés:
- A száraz alapanyagokat egy tálban alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és jól összedolgozzuk.
- Hozzáadjuk az olajat is és eldolgozzuk benne.
- Rizslisztes lapra tesszük, jól átgyúrjuk, majd kinyújtjuk és hajtogatjuk -> ezt ismételjük meg még háromszor.
- Majd kör alakba kinyújtjuk és négy cikkre (ha több kiflit szeretnénk, akkor nyolc cikkre ) vágjuk.
- A szélesebb résztől feltekerjük, és sütőpapíros tepsire tesszük.
- Olajjal vékonyan lekenjük, majd 50 fokon kelesztjük kb. 40 percet, végül 180 fokon nagyjából 35 perc alatt készre sütjük.