Search
Close this search box.

Öt bőrápolási tipp Feller Adrienne Szépségterapeutától

Feller Adrienne SzépségterapeutaFeller Adrienne neve azok számára, akik egy picit is foglalkoztak a szépségápolással egészen biztosan ismerős, de az ő nevéhez fűződik a Panarom Aromaterapeuta és Szépségterapeuta Intézet, amit 1999-ben a férjével hívott életre, ezután pedig megalapította az Adrienne Feller Szépségterapeuta Akadémiát. 2004-ben megszülettek az első Adrienne Feller szépségápolási termékek, amelyeknek fejlesztését azóta is személyesen vezeti. A színtiszta növényi alapanyagokból készült termékekhez a világhírű magyar termálvizet és a legjobb minőségű illóolajokat hívja segítségül. A tudatos szépségápolás mellett hasznos, bőrápolási tippeket is kértünk tőle.

A személyes életútja és a hivatása hogyan találkozott?

A szakmai utamat nem lehet különválasztani a személyes utamtól. Szépségterapeutaként kezdtem, és az foglalkoztatott folyamatosan, hogy mik vannak a bőrön megjelenő tünetek mögött mi a gyökérok, mi okozza azokat. Úttörő voltam a tekintetben, hogy amikor azt mondtam, hogy érzelmek vannak pl. egy májfolt mögött. Persze nem kaptam meg egyszerűen a választ, ez is egy komoly kutatómunka, megfigyelés, tanulás útján történt. A saját önismereti utamból kifolyólag, kineziológiával kezdtem el foglalkozni, aktívan praktizáltam 17 éven át, mint kineziológus. A praxisomon keresztül párhuzamosan működtettem a kineziológiát és a szépségterapeuta minőségemet és összefüggéseket láttam különböző érzelmi történetek és a bőr alakulása között. Akár egy szem alatti ödéma, egy hajszálér tágulat, visszér, májfolt, ekcéma sokat elárul. Akkor próbáltam ezeket összetenni és utána arra kerestem a választ, hogy a gyökérokokra hogyan lehet segítséget nyújtani és hogyan lehet párhuzamba állítani a bőr ápolását a lelki történetekre adott gyógyító válaszokkal. Tulajdonképpen itt indult útjára a saját kozmetikumfejlesztés, amiben az fogalmazódott meg bennem, hogy a kozmetikumnak egy olyan tudatos bőrápolásnak kell lennie, ami több rétegen át hat és ugyanúgy a bőrt, ahogyan a lelket is egyensúlyba hozza, mert a bőr szoros kapcsolatban van az idegrendszerrel, az idegrendszer az emésztéssel, az emésztés a bőrrel, szóval ez egy hármas egység. Ha csak a bőrrel foglalkozunk, akkor nem lehet a megoldást megtalálni. Azért döntöttem a természetes alapanyagok mellett, mert a családomban több generációra visszamenőleg foglalkoztak gyógynövényekkel, olajokkal, gyógyítással, szépítéssel és teljesen egyértelmű volt, hogy természetes alapanyagokból dolgozom.

A termékfejlesztés során melyek voltak, az első termékek?

Az első termékcsaládom az egy Rose De Luxe névre hallgató termékcsalád. Ez egy eléggé széles termékcsalád, sok minden megtalálható benne. A második pedig az útitárs volt, a Traveller Set, ami pedig 7 illóolaj keverék és 160 mondjuk úgy betegségre vagy kibillent egyensúly megoldására nyújtó lehetőség.

Feller Adrienne SzépségterapeutaMi az az öt bőrápolási tipp, amit az olvasóink számára javasolna így tavasszal?

Az első és legfontosabb a bőr szempontjából az a táplálkozás. A táplálkozáshoz kapcsolom azt, amit megeszem, amivel a lelkemet táplálom és a táplálkozáshoz kapcsolom azt is, amivel a bőrömet táplálom. Nekem a tavaszi bőrápoláshoz mindenképpen hozzá tartozik a böjt, tehát a test tisztítása, aminek sokféle útja, módja van. Ami könnyen kivitelezhető, hogy nagyon ügyelni kell a napi folyadékbevitelre, ami víz, vagy gyógynövény tea legyen. Legyen a napnak egy olyan 12 órányi időszaka, amikor csak folyadékot, vizet fogyasztok, és egyébként nem terhelem táplálékkal a szervezetem. A másik, ami szintén nagyon fontos a táplálkozás tekintetében, hogy magas karotin tartalmú táplálékot kell fogyasztani, ami azt jelenti, hogy narancssárga színű táplálékot, mert ez segíti a szervezet természetes fényvédelmét. Harmadik, ami fontos szerintem a bőrápolás szempontjából, hogy ugyanebben az idő intervallumban egy száraz kefével át kell dörzsölni reggelente a testet a szív irányába, amivel a keringést beindítjuk és a bőrre is egy nagyon kellemes mikro cirkulációval hatunk. A saját termékeimben megtalálható Aromazen testolajokból a Salvia testolajjal tanácsos átolajozni a száraz kefélés után a testet még mielőtt lezuhanyoznánk, mert az olaj az táplálja a sejteket. Olyan esszenciális zsírsavak vannak benne, amiket a testünk nem tud előállítani, de fontos a sejtmembrán számára a sejtek működése szempontjából, az illóolajok pedig segítik a sejtek közötti kommunikációt helyreállítani. Emulziót képez az olaj a vízzel és fantasztikus bőrápoló hatása lesz. Ezután jéghideg vízzel kell lezuhanyozni 1-2 percig. Nyilván ehhez fokozatosan tudja az ember hozzá szoktatni magát. Amikor kiszállunk a kádból egészen vörös a testünk, tehát elindult a keringés, ami azt jelenti, hogy mindenhol dolgozik a vér és regenerálódik a testünk. És ezután használjunk arcolajat. Ne krémezzünk, hanem arcolajjal pl. Rose Deluxe arcolajjal masszírozzuk át az arcot. Ezekkel már nagyon sokat teszünk a bőrünkért.

Fontos, hogy megértsük, hogy a bőrünk tükörként azt mutatja meg, ahogyan mi a testünkben vagyunk.

Feller Adrienne Szépségterapeuta