Óvja a testet, feltölti a lelket

Vidék Szíve tögmag és szűz tökmagolaj
Míg a nem messzi Németországban egy négyfős családban hetente átlagosan 1 liter tökmagolaj elfogy, addig Magyarországon közel sincs ekkora kultúrája a fogyasztásának, de emelkedő tendenciát mutat. Pedig ideális termőterületeink vannak a tökmagtermesztéshez, és a hidegen préselt, 100%-os minőségi tökmagolaj élettani hatásai kiválóak. Az ásványi anyagokban és antioxidánsokban gazdag “zöld arany” köztudottan természetes gyógyír prosztataproblémákra, immunerősítő, gyulladáscsökkentő, vérkeringésjavító, koleszterincsökkentő hatású, lassítja az érelmeszesedést, és nem utolsósorban a kismamák és a babák védelmezője.

A Szécsényben élő Kuris-család immár 35 éve foglalkozik mezőgazdasággal, több évtizedes munkájuk eredményeként ma közel 240 hektáron gazdálkodnak. Tökmagolaj-előállítással csak 5 évvel ezelőtt kezdtek foglalkozni. Ma már odáig fejlesztették a Vidék Szíve vállalkozást, hogy fel is vásárolnak tökmagot, a környékbeli gazdák bevonásával zajlik tehát a kiváló minőségű olajok termelése. A Vidék Szíve igazán becsülendő célja, hogy aktívan tesznek azért: ne külföldre adják el a hazai gazdák a nemes alapanyagot, amit mi majd drága termék formájában kintről vásárolunk vissza, hanem mi állítsunk elő belőle prémium terméket. Komoly beruházás is történik ennek érdekében, nyáron készül el az új üzem, amelynek az éves tökmagolaj-előállító kapacitása 150 ezer literre tehető, amivel régiós szinten is jelentős feldolgozóüzemmel állunk elő.

A hazánkban leginkább elterjedt napraforgóolajjal ellentétben a tökmag kényes termék, sok munkát igényel. Nem permetezhető, a betakarításnál nagyon kell figyelni az időre, gyorsan mosni, és megfelelő módon, 56 C fokon szárítani, ezután bonyolult folyamat a raktározása is. A prémium termék viszont meghálálja a gondoskodást, és minden pozitív élettani hatása mellett (gyógyszer-alapanyagként is használják!) igazi kulináris élményt nyújt a fogyasztása. Saláták, zöldségek dresszingjeként közismert, de ha friss pirítósra folyatunk belőle, úgy is kiválóan érvényesülnek a zamatai, és jót teszünk magunkkal, ha természetes gyógyszerként naponta egy kanállal fogyasztunk belőle.
A videkszive.hu oldalról rendelhető a tökmagból és az olajból is; a Vidék Szíve termékek elérhetők egyes biohálózatokban (pl. Bijó), a CBA-kban és az Auchan áruházakban is.
Mentességek: 100% tökmagolaj, garantáltan vegyszermentes
Telefon: +36704535711
Email: info@videkszive.hu
Weboldal: www.videkszive.hu