Isteni paleo zserbó az ünnepekre (és persze a hétköznapokra is ), egyenesen szakmai partnerünk, Posta Reni konyhájából!
Hozzávalók 8 adaghoz:
- 50 dkg PaleOK nyújtható süteményliszt
- 5 tojás
- 10 dkg eritrit
- 9 dkg kókuszzsír
- 50 dkg cukormentes sárgabaracklekvár
- 20 dkg dió
- 10 dkg cukormentes étcsokoládé
- A tojásokat verd fel alaposan, és add hozzá a kókuszzsírt, az eritritet és a lisztet is több részletben. Dolgozd össze alaposan, jól formázható tésztává (hasonló lesz, mint a marcipán).s
- A tésztát oszd három egyenlő részre (ez kb. 55 gramm/db), és fél óráig hagyd pihenni.
- Ezalatt készítsd el a tölteléket: a diót pirítsd meg szárazon egy serpenyőben, majd daráld meg és keverd össze a lekvárral. Oszd két részre.
- A tésztalapokat egyenként, két folpack között nyújtsd olyan vékonyra, amennyire csak bírod. A folpack segít majd abban, hogy a sütőlemezre ill. egymásra tudd helyezni a rétegeket. A kinyújtott tésztalapot villával szurkáld meg, így nem marad nyers a tészta, majd kend át egyenletesen a töltelék felével. Ugyanígy járj el a többivel, összesen 3 tésztaréteg és 2 töltelékréteg lesz. Minden tésztaréteget szurkálj át villával.
- 180 fokra előmelegített sütőbe téve kb. 25-30 perc alatt készül el. Hagyd kihűlni, majd a tetejét kend át egyenletes rétegben felolvasztott csokoládéval. Hagyd megdermedni teljes mértékben, majd egy éles késsel, határozott mozdulatokkal szeleteld fel.
Ha Te is szeretnél eredményesen és tartósan fogyni, alkalmazd a FOGYÓKÚRÁS programomat! AJÁNDÉKBA IS ADHATOD és BÉRLET is váltható!
FIGYELEM! Várlak szeretettel a zártkörű Facebook csoportomban, ha további tippekre, ötletre, kedvezményekre (!) és egy pozitív hangulatú, jó közösségre vágysz!
Posta Reni
cukor-, glutén-, tejmentes receptek és étrendek fejlesztője
fogyókúrás tanácsadó,
a paleohedonista életmód képviselője
fogyókúrás tanácsadó,
a paleohedonista életmód képviselője