Paleo zserbó

Isteni paleo zserbó az ünnepekre (és persze a hétköznapokra is ?), egyenesen szakmai partnerünk, Posta Reni konyhájából!


Hozzávalók 8 adaghoz:

  • 50 dkg PaleOK nyújtható süteményliszt
  • 5 tojás
  • 10 dkg eritrit
  • 9 dkg kókuszzsír
  • 50 dkg cukormentes sárgabaracklekvár
  • 20 dkg dió
  • 10 dkg cukormentes étcsokoládé
  1. A tojásokat verd fel alaposan, és add hozzá a kókuszzsírt, az eritritet és a lisztet is több részletben. Dolgozd össze alaposan, jól formázható tésztává (hasonló lesz, mint a marcipán).s
  2. A tésztát oszd három egyenlő részre (ez kb. 55 gramm/db), és fél óráig hagyd pihenni.
  3. Ezalatt készítsd el a tölteléket: a diót pirítsd meg szárazon egy serpenyőben, majd daráld meg és keverd össze a lekvárral. Oszd két részre.
  4. A tésztalapokat egyenként, két folpack között nyújtsd olyan vékonyra, amennyire csak bírod. A folpack segít majd abban, hogy a sütőlemezre ill. egymásra tudd helyezni a rétegeket. A kinyújtott tésztalapot villával szurkáld meg, így nem marad nyers a tészta, majd kend át egyenletesen a töltelék felével. Ugyanígy járj el a többivel, összesen 3 tésztaréteg és 2 töltelékréteg lesz. Minden tésztaréteget szurkálj át villával.
  5. 180 fokra előmelegített sütőbe téve kb. 25-30 perc alatt készül el. Hagyd kihűlni, majd a tetejét kend át egyenletes rétegben felolvasztott csokoládéval. Hagyd megdermedni teljes mértékben, majd egy éles késsel, határozott mozdulatokkal szeleteld fel.

 

 Ha Te is szeretnél eredményesen és tartósan fogyni, alkalmazd a FOGYÓKÚRÁS programomat! AJÁNDÉKBA IS ADHATOD és BÉRLET is váltható!

FIGYELEM! Várlak szeretettel a zártkörű Facebook csoportomban, ha további tippekre, ötletre, kedvezményekre (!) és egy pozitív hangulatú, jó közösségre vágysz!

Posta Reni

cukor-, glutén-, tejmentes receptek és étrendek fejlesztője
fogyókúrás tanácsadó,
a paleohedonista életmód képviselője