Panna cotta

Hozzávalók:

  • 600 ml kókusztej
  • 3 ek. barna cukor vagy édesítőszer
  • 1 tk. agar agar por
  • 1 vanília

ÖNTET

  • 125 g vörös áfonya
  • 120-200 ml forró víz
  • Fahéj
  • Cardamon
  • 5 ml citromlé

 

ELKÉSZÍTÉS

  • A lekvárhoz a vörösáfonyát áztassuk a forró vízben, majd hűtsük le.
  • Adjuk hozzá a többi hozzávalót és turmixoljuk simára.
  • A kókusztejet közepes lángon forraljuk fel (vagy legalább 185 °F, 85 °C-on), majd keverjük hozzá az agar agart.
  • Forraljuk tovább 3 percig, ügyelve arra, hogy ne folyjon ki.
  • Adjuk hozzá a vaníliát a keverékhez, s jól keverjük össze.
  • Szűrjük a keveréket 6 különálló tálba vagy ramekinbe (ha a panna cottát a tálakból szeretnénk tálalni, enyhén megkenhetjük őket).
  • Hűtőbe tesszük dermedni, kb. 1 órára, majd lekvárral, friss narancshéjjal tálaljuk.

 

A receptet Horváth Judit készítette.

 

Panna cotta