Search
Close this search box.

Könyvajánló: Péntek Csaba A hamburgered ára

„Mindannyian szeretnénk egészségesebb, békésebb és fenntarthatóbb világban élni. Ehhez különféle módszereket keresünk, holott az egyik legegyszerűbb megoldás a tányérunkon van. A tudatos ételválasztással pozitív hatást gyakorolhatunk saját egészségi állapotunkra, bolygónk jövőjére és több milliárd, a Földön velünk együtt élő érző lény, vagyis az állatok életére…” – olvasható Péntek Csaba A hamburgered ára – avagy mi van a szatyorban, husi? című könyvének hátoldalán.

Péntek Csaba A hamburgered ára

Sokunkat foglalkoztat a téma, hogy vajon hogyan tehetnénk mi is valamit a bolygónk fenntarthatóságáért, illetve az állatokért. Péntek Csaba már 4 éve vegán volt, amikor hosszas kutatómunka után elkezdte írni a könyvét, amelyben arra szeretett volna választ adni, hogy mi hogyan védhetjük meg a Földünket, és mit tehetünk a körülöttünk élő állatok jobblétéért. Bár nagyon sokan fogyasztunk rendszeresen húst, keveset tudunk arról, hogy pontosan honnan, hogyan és mi kerül a tányérunkra. Ez a könyv tényszerűen tárgyalva mutatja be, hogy mind egészségügyi, mind pedig fenntarthatósági szempontból milyen következményekkel jár a húsfogyasztás, de körüljárja a nagyipari hústermelést és az állattartás kérdését is.

„Azért írtam ezt a könyvet, hogy segítsek azoknak az embereknek, akik ma ott vannak, ahol én voltam néhány évvel ezelőtt: húsevők, akik nyitottak tanulni és csökkenteni a húsfogyasztásukat. Pontosan tudom, hogy ezek az emberek sok támadást kapnak a vegetáriánusoktól és vegánoktól, pedig valójában támogatásra és segítségre lenne szükségük ahhoz, hogy megtehessék az első lépéseket egy egészségesebb, erőszakmentesebb és fenntarthatóbb világ felé.”

Csaba ma már elkötelezett vegán, és olyan egyedülálló kezdeményezések szervezésében vesz részt, mint például a nemrégiben Fenntarthatósági díjat nyert Plant Powered Perspectives Konferencia, a Vegan Business Circle üzletireggeli-sorozat, vagy legutóbb az Everness Fesztivál Vegan Garden színpada.
Olvasd el Te is, hogy mi a hamburgered ára!

A könyv kapható a Líra és Libri könyvesboltokban országszerte.