Pikáns kakukkfűves paradicsomleves, metélőhagymás tofumorzsával, rukkolával

Hozzávalók:

Hozzávalók:

  • 4 ek olaj
  • 4 ek teljes kiőrlésű liszt
  • 1,5 ek kakukkfű
  • 1 tk bazsalikom
  • 1 csipet bors
  • só
  • 1 tk durva chili pehely
  • 1 kis gerezd fokhagyma
  • 1 kicsi hagyma
  • 3-4 ek almacukor
  • 1 liter paradicsomlé
  • 0.5 l víz

Rántást készítünk az olajból és a lisztből, hozzáadjuk a fűszereket, a vizet és a paradicsomlevet. Beledobjuk az egész hagymát és a fokhagymát, forrástól számítva 15 percig főzzük.

Tofumorzsa:

  • 150 g metélőhagymás
  • toffinitofu
  • 1-2 ek olaj
  • chili
  • 3 ek napraforgóparmezán
  • só
  • rukkola a leves tetejére

A tofuról felitatjuk a nedvességet és durvára daráljuk. Felhevítjük az olajat és folyamatos kevergetés mellett, vigyázva, mert könnyen letapad addig pirítjuk, amíg aranybarna nem lesz. Fűszerezzük és a kitálalt paradicsomlevesre szórjuk.