ELKÉSZÍTÉS
- Először a tésztát főzöm ki, hogy legyen ideje kihűlni. Leszűröm, hideg vízben átöblítem és félrerakom egy nagy keverőtálban.
- Az almákat felkockázom és a kifőtt tésztához dobom. Jöhet még bele az egy konzerv kukorica és a magozott fekete olívabogyó is.
- A szószhoz egy turmixba készítem a főtt céklákat, fokhagymákat vagy fokhagymaport, sót és Flora plant krémet, majd szép simára dolgozom vele.
- A kész krémet a tésztára öntöm, majd jól elkeverem hogy mindenhol átjárja a szósz az összetevőket.
Tálaláskor a tésztasalátára morzsolok egy kis (lehet sok is, nem bánjátok meg) Violife görög fehéret és friss bazsalikomot tépek rá.
Ezt még azok is megeszik, akik nem szeretik a céklát! Jó étvágyat!
A receptet Lajos Laura készítette.