Pink lady (céklakrémes) hideg tésztasaláta Violife görög fehérrel

Hozzávalók:

  • gm tészta
  • főtt cékla
  • Fekete olívabogyó (magozott) (1 kis üveg)
  • kukorica konzerv (1db)
  • 2 db alma (Idared, de bármilyen)
  • Flora plant krém
  • Violife görög fehér (1 kis csomag)
  • fokhagyma (1-2 gerezd, vagy fokhagymapor)
  • só (Himalaya)
  • bors (őrlős vagy őrölt)
  • friss bazsalikom

ELKÉSZÍTÉS

  • Először a tésztát főzöm ki, hogy legyen ideje kihűlni. Leszűröm, hideg vízben átöblítem és félrerakom egy nagy keverőtálban.
  • Az almákat felkockázom és a kifőtt tésztához dobom. Jöhet még bele az egy konzerv kukorica és a magozott fekete olívabogyó is.
  • A szószhoz egy turmixba készítem a főtt céklákat, fokhagymákat vagy fokhagymaport, sót és Flora plant krémet, majd szép simára dolgozom vele.
  • A kész krémet a tésztára öntöm, majd jól elkeverem hogy mindenhol átjárja a szósz az összetevőket.

     

 

Tálaláskor a tésztasalátára morzsolok egy kis (lehet sok is, nem bánjátok meg) Violife görög fehéret és friss bazsalikomot tépek rá.

Ezt még azok is megeszik, akik nem szeretik a céklát! Jó étvágyat!

 

A receptet Lajos Laura készítette.

 

Mentes élet ízei - Pink lady (céklakrémes) hideg tésztasaláta
Mentes élet ízei - Pink lady (céklakrémes) hideg tésztasaláta