Search
Close this search box.

Planetino – egy jobb világ miniben

Melyik szülő ne szeretne odafigyelni arra, hogy a cseperedő gyermeke amellett, hogy a legjobbat kapja mindenből, még mindez a környezetnek is jó legyen? A mai rohanó világban, a tömeggyártás és az „olcsón minél többet” elvében szocializálódva bizony még nem evidens, hogy mindegy egyes vásárlásunkkal arról is döntünk, hogy mit okozunk a bolygónak, milyen plusz adalékanyaggal, ismeretlen hatású összetevővel „mérgezzük” magunkat vagy éppen a gyermekünket, amiről persze sokszor nem is tudunk.

Planetino.

Planetino és a #műanyagmentesjúlius

A Planetino webshopjában környezetbarát, újrahasznosított termékeket találtok és ami a legfontosabb, nem egyszer használatos, hanem prémium minőségű, hosszú élettartamú babaápolási eszközöket. A termékek olyan anyagokból készültek, melyek hosszú távon, akár több gyerkőcöt kiszolgálva is használhatók anélkül, hogy károsanyagok kioldódásától kellene tartani.
Andi akkor kezdte feltérképezni a babaétkészleteket, amikor a fél éves kislányánál elkezdte a hozzátáplálást. „Sajnos azt tapasztaltam, hogy a külföldön már ismert környezetbarát anyagokból itthon leszűkült termékkínálattal rendelkeznek a boltok, illetve bizonyos anyagokból teljes hiány van. Az általunk is használt termékek pedig gyakran elszíneződtek, mellékíze lett a benne tálalt ételeknek, italoknak még a gondos tisztítás után is.” – mondja Andi, akinek azóta már kétéves a kislánya, és egy álma vált valóra ezzel a webshoppal, mert hisz benne, hogy ezek a termékek kiállják az idő próbáját, miközben az előállításuk, anyaguk nem okoz bajt a sem a környezetnek, sem a babának
Böngészve a gyönyörű, 100% organikus pamutból (GOTS) készült baba törölközők, a vicces pingvin, tacskó és más állatmintás bambusz étkészletek között ember, vagyis anya legyen a talpán, aki meg bírja állni, hogy ne vásároljon össze mindenből egyet, vagy akár többet is. De érdemes megnézni a cumisüvegeket, amik ütésálló biztonsági üvegből készültek, vagy a Herobility innovatív Eco-line alátét készletét, amit garantáltan nem fog tudni lejátszani a gyerek az asztalról!

Mert így valóban jobb lesz a világ, nem csak miniben!


Támogasd Te is a Műanyagmentes július kampányt, azzal, hogy nem használsz, illetve vásárolsz műanyag csomagolást. Figyeld a Csak a Mentes magazin és Planetino facebook oldalát, ahol még több hasznos cikket olvashatsz a témában, valamint nyereményjáték is vár Rád!