ÉRTESÜLJ ELSŐKÉNT LEGÚJABB HÍREINKRŐL!

Iratkozz fel levelezőlistánkra, így elsőként fogsz értesülni eseményeinkről, akciónkról és egyéb érdekességekről!

Adatkezelési tájékoztató

[]
1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft - WordPress form builder

Főoldal Magazin

Puncs szelet (glutén-, cukor-, tejmentes)

Hoztunk Nektek egy újabb szuper, glutén-, cukor-, tejmentes receptet Kiss Monától!

Hozzávalók:
  • 20 dkg Naturbit barna rizsliszt
  • 15 dkg Naturbit Köles liszt
  • 5 dkg tápióka liszt
  • 20 dkg eritrtit
  • 1 cs sütőpor
  • kb negyed kk szódabikarbóna
  • 2 dkg útifűmaghéj
  • 0,5 dkg útifűmaghéj őrlemény
  • 2,5 ek olaj / kókuszolaj
  • 4 dl víz
  • 2 ek ecet
Töltelékhez:
  • 4 ek rumaroma
  • 2-3 ek holland kakaópor
  • 1 dl rizstejszín
  • ízlés szerint édesítő
  • kb 25 dkg baracklekvár
Tetejére
  • 12,5 dkg porrá őrölt eritrit
  • meggylé (én vegyes gyümölcsnek – fagyasztott – a levét használtam) annyi, hogy krémessé tegyük , majd az édesítőt
Elkészítés:

A piskótához a száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük és hozzáadjuk a vizet és az ecetet. Alaposan kikeverjük, majd egy sütőpapírral kibélelt formába tesszük (18×23). 180 fokra előmelegített sütőben kb 30 perc alatt megsütjük (tűpróba!).

Ha megsült és kihűlt, akkor két részre osztjuk, majd az egyiket keresztben is elvágjuk.

Az egyik fél részt apróra vágjuk, majd hozzáadjuk a töltelék többi alapanyagát és összegyúrjuk. Ezzel megtöltjük a keresztbe vágott piskótát, végül kikeverjük az édesítőt a gyümölcslével, majd ezzel megkenjük. Pár órára hűtőbe tesszük és elfogyasztjuk! 🙂

 

 

Leave a Comment