Répás-mandulás szelet (paleo verzió)

Paleo répás-mandulás szelet egyenesen Virágh Barbara (The Choice), táplálkozási tanácsadó konyhájából! Ezeket a kényeztető falatok reggeliként, de akár nassolnivalóként is megállják a helyüket! ?
HOZZÁVALÓK:

(közepes méretű tepsihez)

  • 4 tojás + 1 fehérje
  • 250 g sárgarépa apróra reszelve
  • 30 g kókuszliszt
  • 60 g mandulaliszt
  • 30 g szeletelt mandula a tetejére
  • picike szódabikarbóna
  • édesítő(stevia, eritrit), vanília rúd, fahéj ízlés szerint
  • egy ek. útifű maghéj (elhagyható)
ELKÉSZÍTÉSE:

A tojásokat felverjük, belekeverjük a szódabikarbónát, a liszteket, édesítjük, és mehet bele a lereszelt répa is. Összekeverjük az egészet.
A sütőt előmelegítjük 200 fokra, a süti tésztáját pedig egy sütőpapírral bélelt tepsibe, vagy egy szilikonos formába öntjük.
A tetejére szeletelt mandulát szórhatunk. Kb. 25 perc alatt átsül.
Ha túl sűrű a massza, akkor egy kis növényi tejjel vagy vízzel hígítható.

ÖSSZESEN:

888 kcal, 67 g fehérje, 36 g ch, 51 g zsír
-> egy szeletben kb, ha 14 szelettel számolok: 63 kcal, 5 g fehérje, 2,5 g ch, 3,5 g zsír
 

Virágh Barbara
táplálkozási tanácsadó
www.thechoice.hu