3 adaghoz:
Hajdina ropogós:
- 100g hajdina
- Fél fokhagyma
- Fél hagyma
- 1evk. szárított petrezselyem
- bazsalikom
Saláta:
- 3-4 nagyobb db paradicsom Ízlés szerint koktél paradicsom
- Fél uborka
- 1 konzerv csicseriborsó
- 2 ek. balzsamecet
- 2 ek. olaj
Hajdinát háromszoros vízben 20-25 perc alatt megfőzzük. Sózzuk, hagyjuk kihűlni. Miután kihűlt, bele rakjuk a hagymát, fokhagymát fűszereket. Vizes kézzel vastagabb (kb. 2 cm) pogácsákat formázunk. Hűtőbe tesszük negyed órára. Kevés olajon megpirítjuk mindkét oldalát. Salátához felvágjuk a zöldségeket, hozzáadjuk a csicseriborsót, majd az ecetet, olajat. Sózzuk ízlés szerint.