Ropogós hajdina pogácsa, balzsamecetes salátával

Hozzávalók:


3 adaghoz:
Hajdina ropogós:

  • 100g hajdina
  • Fél fokhagyma
  • Fél hagyma
  • 1evk. szárított petrezselyem
  • bazsalikom

Saláta:

  • 3-4 nagyobb db paradicsom Ízlés szerint koktél paradicsom
  • Fél uborka
  • 1 konzerv csicseriborsó
  • 2 ek. balzsamecet
  • 2 ek. olaj

Hajdinát háromszoros vízben 20-25 perc alatt megfőzzük. Sózzuk, hagyjuk kihűlni. Miután kihűlt, bele rakjuk a hagymát, fokhagymát fűszereket. Vizes kézzel vastagabb (kb. 2 cm) pogácsákat formázunk. Hűtőbe tesszük negyed órára. Kevés olajon megpirítjuk mindkét oldalát. Salátához felvágjuk a zöldségeket, hozzáadjuk a csicseriborsót, majd az ecetet, olajat. Sózzuk ízlés szerint.