Díjnyertes recept
ELKÉSZÍTÉS
A tészta összeállítása
Az előtésztához egy keverőtálba kimérjük a kovászt, hozzáadjuk a rizslisztet, a zabpehelylisztet, a nádcukrot, a kókusztejet és összekeverjük. A tálat lefóliázzuk, meleg helyen 2 órát kelesztjük, vagy amíg a duplájára kel.
Az aranymazsolát szűrőbe tesszük és alaposan átmossuk. Kisebb darabokra vágjuk, egy tálba tesszük, hozzáadjuk a narancslevet, a rumaromát, a narancsolajat és összekeverjük.
Miután megkelt az előtészta, hozzáadjuk a barna rizslisztet, a zabpehelylisztet, a nádcukrot és a reszelt citromhéjat, a bourbon vanília port, és összekeverjük. A margarint kimérjük és egy kis edényben megolvasztjuk. Egy külön tálba kimérjük az útifűmaghéjat. A lenmagot kávédarálóban megőröljük, majd hozzáadjuk az útifűmaghéjhoz, hozzáadjuk a sót is, végül a kókusztejet és kézi habverővel összekeverjük. Hozzáadjuk a lisztkeverékünkhöz és elkezdjük kanállal összedolgozni a tésztát, mielőtt teljesen összeállna hozzáadjuk az olvasztott margarint és a lecsepegtetett mazsolát is és összedolgozzuk, majd az előzőleg kivajazott és kilisztezett szilikonos kuglóf formában egyenletesen eloszlatjuk. Ezután folpackkal lefedjük a tésztát, és meleg helyen 1 órát kelesztjük, vagy amíg duplázódik.
Előmelegített sütőben 180 C-fokon 40-45 perc alatt készre sütjük. Miután kihűlt, kifordítjuk a formából és meghintjük porcukorral.
A receptet Marton Melinda, a Testtudatos táplálkozás márka megalapítója készítette.
Facebook: @testudatostaplalkozas
Instagram: @testudatostaplalkozas
Weboldal: testtudatos-taplalkozas.hu