Sajtos pufi pogácsa

Hozzávalók:

  • 200 g víz
  • 100 g margarin / vaj
  • 10 g só
  • 200 g gluténmentes lisztkeverék
  • 4-5 db M-es méretű tojás
  • 200 g reszelt sajt

Ennek a puha pogácsának az alapja egy egyszerű égetett tészta. Több napig garantáltan puha, az elkészítés roppant egyszerű. Tejfehérje allergiások nyugodtan süssék növényi sajttal a hagyományos helyett. Ebből a mennyiségből kb. 25 nagyobb méretű pogácsa készíthető.

ELKÉSZÍTÉS

  • A vizet, a margarint, a sót mérjük egy lábosba és melegítsük, míg a margarin teljesen elolvad.
  • Húzzuk le a tűzhelyről a lábost, öntsük bele a lisztkeveréket és keverjük csomómentesre.
  • Tegyük vissza a tűzhelyre és melegítsük tovább, amíg egy nagy csomóba áll össze a tészta. Ez 30-60 másodperc.
  • Tegyük félre a tésztát, és várjuk meg, hogy kissé lehűljön.
  • Egyesével adjuk hozzá a tojásokat, keverjük minden tojás után alaposan habosra, majd mehet bele a reszelt sajt és keverjük, míg egynemű tésztát kapunk. Töltsük a tésztát habzsákba és sütőpapírral bélelt tepsibe nyomjunk halmokat.

Tipp:

Habzsák helyett két kanál segítségével is adagolhatjuk a tésztát.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 – 30 perc alatt süssük készre.

Jó étvágyat hozzá!

 

A receptet Kohári Éva, a Gluténmentes Íz-lik alapítója készítette.

 

Sajtos pufi pogácsa - Kohári Éva
Sajtos pufi pogácsa - Kohári Éva