Ennek a puha pogácsának az alapja egy egyszerű égetett tészta. Több napig garantáltan puha, az elkészítés roppant egyszerű. Tejfehérje allergiások nyugodtan süssék növényi sajttal a hagyományos helyett. Ebből a mennyiségből kb. 25 nagyobb méretű pogácsa készíthető.
ELKÉSZÍTÉS
- A vizet, a margarint, a sót mérjük egy lábosba és melegítsük, míg a margarin teljesen elolvad.
- Húzzuk le a tűzhelyről a lábost, öntsük bele a lisztkeveréket és keverjük csomómentesre.
- Tegyük vissza a tűzhelyre és melegítsük tovább, amíg egy nagy csomóba áll össze a tészta. Ez 30-60 másodperc.
- Tegyük félre a tésztát, és várjuk meg, hogy kissé lehűljön.
- Egyesével adjuk hozzá a tojásokat, keverjük minden tojás után alaposan habosra, majd mehet bele a reszelt sajt és keverjük, míg egynemű tésztát kapunk. Töltsük a tésztát habzsákba és sütőpapírral bélelt tepsibe nyomjunk halmokat.
Tipp:
Habzsák helyett két kanál segítségével is adagolhatjuk a tésztát.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 – 30 perc alatt süssük készre.
Jó étvágyat hozzá!
A receptet Kohári Éva, a Gluténmentes Íz-lik alapítója készítette.