Somlói galuska (glutén-, tej-, cukor-, szójamentes)

Te is régóta vágysz már egy glutén-, tej-, cukor- és szójamentes somlóira? Most elkészítheted magadnak szakmai partnerünk, Kiss Mona receptje alapján! ?
Hozzávalók:
Piskóta:
  • 6 db tojás (L)
  • 12 dkg Nutri free mix per dolci
  • 2 ek édesítő (1:4)
  • 1 cs sütőpor
  • 3 dkg darált dió
  • 1 ek rumaroma
  • 3-4 ek rizstej
Krém:

Vaníliás:

  • 3 dl rizstej
  • ízlés szerint édesítő
  • 1 cs vaníliás pudingpor (Haas)
  • 1 ek vanília aroma
  • 2 dl rizstejszín
  • 1,5 ek margarin

Csokis:

  • 3 dl rizstej
  • ízlés szerint édesítő
  • 1 cs csokoládés pudingpor (Haas)
  • 2 dl rizstejszín
  • 1,5 ek margarin
    + rumba áztatott mazsola
    + durvára darált dió
    + csoki öntet (Házi csokoládét készítünk, amit rizstejszínnel folyósabb állagúra készítjük.)
Elkészítés:
  1. A tojásokat ketté választjuk, a fehérjéből kemény habot verünk.
  2. A sárgáját kikeverjük a többi alapanyaggal, majd beleforgatjuk a habot.
  3. Szilikon formába tesszük és 180 fokos sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük.
  4. A krémhez a rizstejbe keverjük az édesítőt, vanília aromát, pudingot, majd megfőzzük, végül belekeverjük a margarint és rizstejszínt.
  5. Ugyan ezt a csokissal is elvégezzük.
  6. A piskótát felaprítjuk kockákra.
  7. Végül egy tálba rakosgatjuk és rétegezzük a pudinggal, a rétegek közé pedig a rumos mazsolából és a dióból rakunk.
  8. Csokiszósszal tálaljuk.

 

Kiss Mona

monakonyhaja.hu
www.facebook.com/monaelete/