Te is régóta vágysz már egy glutén-, tej-, cukor- és szójamentes somlóira? Most elkészítheted magadnak szakmai partnerünk, Kiss Mona receptje alapján!
Hozzávalók:
Piskóta:
- 6 db tojás (L)
- 12 dkg Nutri free mix per dolci
- 2 ek édesítő (1:4)
- 1 cs sütőpor
- 3 dkg darált dió
- 1 ek rumaroma
- 3-4 ek rizstej
Krém:
Vaníliás:
- 3 dl rizstej
- ízlés szerint édesítő
- 1 cs vaníliás pudingpor (Haas)
- 1 ek vanília aroma
- 2 dl rizstejszín
- 1,5 ek margarin
Csokis:
- 3 dl rizstej
- ízlés szerint édesítő
- 1 cs csokoládés pudingpor (Haas)
- 2 dl rizstejszín
- 1,5 ek margarin
+ rumba áztatott mazsola
+ durvára darált dió
+ csoki öntet (Házi csokoládét készítünk, amit rizstejszínnel folyósabb állagúra készítjük.)
Elkészítés:
- A tojásokat ketté választjuk, a fehérjéből kemény habot verünk.
- A sárgáját kikeverjük a többi alapanyaggal, majd beleforgatjuk a habot.
- Szilikon formába tesszük és 180 fokos sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük.
- A krémhez a rizstejbe keverjük az édesítőt, vanília aromát, pudingot, majd megfőzzük, végül belekeverjük a margarint és rizstejszínt.
- Ugyan ezt a csokissal is elvégezzük.
- A piskótát felaprítjuk kockákra.
- Végül egy tálba rakosgatjuk és rétegezzük a pudinggal, a rétegek közé pedig a rumos mazsolából és a dióból rakunk.
- Csokiszósszal tálaljuk.