ÉRTESÜLJ ELSŐKÉNT LEGÚJABB HÍREINKRŐL!

Iratkozz fel levelezőlistánkra, így elsőként fogsz értesülni eseményeinkről, akciónkról és egyéb érdekességekről!

Adatkezelési tájékoztató


Főoldal Magazin

Steiner Kristóf Nyomában

Az előző héten jelent meg Steiner Kristóf legújabb szakácskönyve a Kristóf lakomái – Vegán kalandozás a világ körül címmelSokszor tett a szerző rá utalást, hogy a könyv utolsó oldalain találni fogunk egy listát azokról az éttermekről és helyekről, ahová mindig szívesen elmegy párjával Nimróddal amikor haza látogatnak. A lista láttán, nekünk is kedvünk támadt elmenni meglátogatni és persze megkóstolni a helyek specialitásait.

Kristóf nyomában I rész:

Mai nap folyamán el is látogattunk a Dobrumba, ami Budapesten a Dob-Rumbach sarkán található.

Kívülről nem sok látszódik a helyből, de amikor belépünk rögtön egy fura de nagyon kellemes érzés töltött el minket. A hely a nemes egyszerűségével mégis valahogy melegséget áraszt. Amint beléptünk, azonnal ott termett egy pincérlány aki elkísért minket egy szabad asztalhoz. A rendelés menete rendben volt, nem kellet sokat várni, kedvesen és odafigyelve vették fel a rendelést és szolgáltak minket ki.

Az étlapon különleges közel-keleti, mediterrán és kaukázusi ételek szerepelnek, amik spanyol, olasz, portugál, marokkói, izraeli, libanoni, grúz, örmény, török és még sok más nép receptjei alapján készülnek. Ami a legszuperebb, hogy a vegetáriánus és vegán ételek is jelölve vannak az étlapon.

Több ételt is választottunk az étlapról nem csak vegetáriánus vagy vegán finomságokat és ahogyan a hely ígéri, tényleg elkápráztattak minket, az ételek különleges ízeivel és a tálalással egyaránt.

KARFIOL FRITTATA • Friss zöldfűszeres tojáslepény karfiollal, krumplival és paradicsommal, krémes joghurttal egybesütve [v]

HUMMUSZ MA LAHMA • Házi hummusz fűszeres pirított bárányraguval, csicseriborsóval, friss korianderrel

ZA’ATAR SÜLT KRUMPLI • Za’atar fűszeres, héjas sült burgonyamix joghurttal, friss fűszerekkel [v]

KENYÉRKOSÁR • Pirított arab kenyér LEPÉNY • Friss lepénykenyér

Ház specialitása a jeges arab tea mentával

Összességében egy nagyon szuper hely, az árak és a kiszolgálás is nagyon rendben volt.

weboldal: https://dobrumba.hu/

facebook oldal: www.fb.com/dobrumba/