ÉRTESÜLJ ELSŐKÉNT LEGÚJABB HÍREINKRŐL!

Iratkozz fel levelezőlistánkra, így elsőként fogsz értesülni eseményeinkről, akciónkról és egyéb érdekességekről!

Adatkezelési tájékoztató

[]
1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft - WordPress form builder

Főoldal Magazin

Steiner Kristóf Nyomában

Az előző héten jelent meg Steiner Kristóf legújabb szakácskönyve a Kristóf lakomái – Vegán kalandozás a világ körül címmelSokszor tett a szerző rá utalást, hogy a könyv utolsó oldalain találni fogunk egy listát azokról az éttermekről és helyekről, ahová mindig szívesen elmegy párjával Nimróddal amikor haza látogatnak. A lista láttán, nekünk is kedvünk támadt elmenni meglátogatni és persze megkóstolni a helyek specialitásait.

Kristóf nyomában I rész:

Mai nap folyamán el is látogattunk a Dobrumba, ami Budapesten a Dob-Rumbach sarkán található.

Kívülről nem sok látszódik a helyből, de amikor belépünk rögtön egy fura de nagyon kellemes érzés töltött el minket. A hely a nemes egyszerűségével mégis valahogy melegséget áraszt. Amint beléptünk, azonnal ott termett egy pincérlány aki elkísért minket egy szabad asztalhoz. A rendelés menete rendben volt, nem kellet sokat várni, kedvesen és odafigyelve vették fel a rendelést és szolgáltak minket ki.

Az étlapon különleges közel-keleti, mediterrán és kaukázusi ételek szerepelnek, amik spanyol, olasz, portugál, marokkói, izraeli, libanoni, grúz, örmény, török és még sok más nép receptjei alapján készülnek. Ami a legszuperebb, hogy a vegetáriánus és vegán ételek is jelölve vannak az étlapon.

Több ételt is választottunk az étlapról nem csak vegetáriánus vagy vegán finomságokat és ahogyan a hely ígéri, tényleg elkápráztattak minket, az ételek különleges ízeivel és a tálalással egyaránt.

KARFIOL FRITTATA • Friss zöldfűszeres tojáslepény karfiollal, krumplival és paradicsommal, krémes joghurttal egybesütve [v]

HUMMUSZ MA LAHMA • Házi hummusz fűszeres pirított bárányraguval, csicseriborsóval, friss korianderrel

ZA’ATAR SÜLT KRUMPLI • Za’atar fűszeres, héjas sült burgonyamix joghurttal, friss fűszerekkel [v]

KENYÉRKOSÁR • Pirított arab kenyér LEPÉNY • Friss lepénykenyér

Ház specialitása a jeges arab tea mentával

Összességében egy nagyon szuper hely, az árak és a kiszolgálás is nagyon rendben volt.

weboldal: https://dobrumba.hu/

facebook oldal: www.fb.com/dobrumba/