Steiner Kristóf Nyomában

Az előző héten jelent meg Steiner Kristóf legújabb szakácskönyve a Kristóf lakomái – Vegán kalandozás a világ körül címmelSokszor tett a szerző rá utalást, hogy a könyv utolsó oldalain találni fogunk egy listát azokról az éttermekről és helyekről, ahová mindig szívesen elmegy párjával Nimróddal amikor haza látogatnak. A lista láttán, nekünk is kedvünk támadt elmenni meglátogatni és persze megkóstolni a helyek specialitásait.
Kristóf nyomában I rész:
Mai nap folyamán el is látogattunk a Dobrumba, ami Budapesten a Dob-Rumbach sarkán található.
Kívülről nem sok látszódik a helyből, de amikor belépünk rögtön egy fura de nagyon kellemes érzés töltött el minket. A hely a nemes egyszerűségével mégis valahogy melegséget áraszt. Amint beléptünk, azonnal ott termett egy pincérlány aki elkísért minket egy szabad asztalhoz. A rendelés menete rendben volt, nem kellet sokat várni, kedvesen és odafigyelve vették fel a rendelést és szolgáltak minket ki.Az étlapon különleges közel-keleti, mediterrán és kaukázusi ételek szerepelnek, amik spanyol, olasz, portugál, marokkói, izraeli, libanoni, grúz, örmény, török és még sok más nép receptjei alapján készülnek. Ami a legszuperebb, hogy a vegetáriánus és vegán ételek is jelölve vannak az étlapon.
Több ételt is választottunk az étlapról nem csak vegetáriánus vagy vegán finomságokat és ahogyan a hely ígéri, tényleg elkápráztattak minket, az ételek különleges ízeivel és a tálalással egyaránt.
KARFIOL FRITTATA • Friss zöldfűszeres tojáslepény karfiollal, krumplival és paradicsommal, krémes joghurttal egybesütve [v]
HUMMUSZ MA LAHMA • Házi hummusz fűszeres pirított bárányraguval, csicseriborsóval, friss korianderrel
ZA’ATAR SÜLT KRUMPLI • Za’atar fűszeres, héjas sült burgonyamix joghurttal, friss fűszerekkel [v]
KENYÉRKOSÁR • Pirított arab kenyér LEPÉNY • Friss lepénykenyér
Ház specialitása a jeges arab tea mentával
Összességében egy nagyon szuper hely, az árak és a kiszolgálás is nagyon rendben volt.
weboldal: https://dobrumba.hu/
facebook oldal: www.fb.com/dobrumba/