Search
Close this search box.

Stohl Luca – Kókuszolajalapú, ehető minőségű kozmetikumok testért, lélekért és a környezetért

Stohl Luca műsorvezetőAz ATV Híradó műsorvezetője, Stohl Luca már többször tanúbizonyságot tett arról, hogy táncművész lévén remekül mozog a színpadon és a képernyőn egyaránt, most annak jártunk utána, hogy mióta fontos része az életének a tudatos életmód, az egészséges táplálkozás és a natúrkozmetikumok. Ez utóbbit olyannyira pártolja, hogy nemrégiben egy magyar kozmetikai vállalkozás társtulajdonosává lépett elő.

Mesélj nekünk arról, hogy hogyan jött az életedbe a tudatos életmód! Mikor kezdtél el komolyabban foglalkozni azzal, hogy mi kerül a tányérodra vagy éppen a bőrödre?

A Táncművészeti Főiskolán végeztem 2013-ban, de gyakorlatilag 4 éves korom óta az életem része a mozgás. Ilyen szempontból egyrészt a rendszer, másrészt a sport miatti tudatosság gyerekkorom óta az életem része. Amellett, hogy a napirendem és a mozgás szempontjából nagyon tudatosan éltem, az étkezésre is komolyabban oda kellett volna figyelni, de be kell vallanom, azt sokáig lazábban vettem. Fiatal felnőttként kezdtem el jobban odafigyelni a táplálkozásomra. Ez nem azt jelenti, hogy ne szeretném a hamburgert és a pizzát, és ne enném meg azt, amit megkívánok, de tartom a mértékletességet. A várandósságom alatt sem mondtam le az édességről, persze meg tudtam volna enni 3 tábla csokoládét, ehelyett csak 2 kockát ettem. Igyekszem az arany középutat megtalálni mindenben. Ha a szépségápolást nézzük, ott is mindenevő voltam, figyeltem, nézegettem az összetevőket, de amikor kiderült, hogy kisbabám lesz, akkor kezdtem el kifejezetten figyelni azt, hogy a lehető legkevesebb méreganyagot vigyem be a szervezetembe.

Stohl Luca műsorvezetőMilyen irányba indultál el? Sok jó terméket kipróbáltál, vagy ajánlások útján haladtál?

Régen órákat el tudtam tölteni drogériákban, online is szívesen nézelődtem, ez jelenleg nem opció. Nagy szerencse, hogy a tv-ben nagyon sok sminkessel találkozom, a sminkszobában őrületes információcsere zajlik, így szakértőktől kapom a legjobb tippeket.

A táplálkozásban milyen tudatos döntéseket hoztál meg? Mi az, amin változtattál az elmúlt időszakban?

Szerencsére nincs ételintoleranciám, legalábbis nem tudok róla, állati tejet nem fogyasztok, mert az nem esik jól. A joghurtot, a sajtot szeretem, arról nem mondtam le, de mellette nagyon sok zöldséget, gyümölcsöt, vegán terméket eszem. Sok mindenből próbáljuk kiváltani az állati eredetűt – tejből is csak növényit fogyasztok –, és tartunk abszolút húsmentes napokat. Nem szeretem kidobni az ételeket, ezért nagyon figyelünk arra, hogy annyit veszünk, amennyit meg is eszünk. Szerencsére itt, Németországban, ahol lakunk, heti kétszer van kistermelői piac, így mindig adott a minőségi alapanyag.

 

Stohl Luca műsorvezető

Édesanyaként mennyire nehéz belevinni a tudatosságot a hétköznapjaitokba? Hogyan lehet ezt jól csinálni?

Sok minden változott Róza érkezésével. Nyilván az, amire régen bőven volt idő, arra most egyáltalán nincsen. Gyakran küzdök időhiánnyal, ennek ellenére igyekszem tudatosan működni. Persze vannak olyan sarokkövek, amikhez tarjuk magunkat, de van egyfajta sodródás is, ami együtt jár egy 11 hónapos gyerekkel. Ha a kicsi hozzátáplálásáról van szó, akkor természetesen extrán figyelünk. Mivel még én is táplálom, így a saját vitaminraktáraimra is figyelnem kell, a hozzátáplálásnál pedig kiemelten fontos, hogy jó minőségű alapanyagokkal ismerkedjen. Szerencsére nagyon jó étvágyú, érdeklődő baba.

Most térjünk át picit a szépségápolásra! Azt kimondhatjuk, hogy te mint társtulajdonos, letetted a voksodat a Coconutoil Cosmetics mellett. Hogyan kerültél kapcsolatba velük, és miért őket választottad?

A cég termékeit régóta ismerem. Talán az első dolog, amit kipróbáltam, az a fogpor volt. Majd az élet időről időre elém sodorta a márka különböző termékeit. Amikor Róza megszületett, kiderült, hogy szegről-végről ismerem a cég egyik alapítóját. Nekik szükségük volt egy arcra, illetve valakire, aki besegít a cég ügyeibe, mi pedig a férjemmel úgy döntöttünk, hogy örömmel csatlakozunk a csapathoz. A kókuszolajalapú, ehető minőségű kozmetikumok fantasztikus hatással vannak testre és lélekre egyaránt. Ráadásul használatukkal nemcsak magunkért, de a környezetért is tehetünk. Egy fenntartható magyar vállalkozáshoz örömmel adom az arcomat és minden tudásomat.