Stria vagy narancsbőr?

Először is tisztázni kell a két fogalmat, ugyanis legtöbben összekeverik egyiket a másikkal. Mindkét esetben a probléma a hámréteg alatt található kötőszövet rugalmasságának elvesztéséből adódik. A narancsbőr kialakulásáért a laza kötőszöveti sejtállományba lerakódó zsírszövet felel. A narancsbőr esetében tehát két célt kell kitűzni: megakadályozni a zsírszövet felhalmozódását, és feszesíteni a bőrt.


A striát a kötőszövetet alkotó rostok elszakadása okozza, ami terhesség, hirtelen testsúlyváltozás vagy a serdülőkorban bekövetkezett gyors növekedés miatt alakulhat ki. Ekkor jelennek meg a test különböző részein megtalálható, függőleges irányban kialakuló, kezdetben sötétvörös csíkok, amelyek az idő múlásával halványodnak csak el. A stria kezelésével kapcsolatban sajnos van egy rossz hírünk. Az orvostudomány még nem találta fel a hatásos ellenszert, azaz ha egyszer megjelent rajtunk valahol, akkor azt teljesen eltüntetni nem lehet. Nem kell azonban rögtön kétségbe esni, hisz ezek a csíkok idővel elhalványulnak és összehúzódnak, míg végül alig látszódnak. A már kialakult stria kezelésével kapcsolatban tehát a legfontosabb feladat a bőrfeszesítés és a csíkok halványítása.
Ebben jelent óriási a segítséget a lökéshullám terápia, ugyanis a készülék stimulálja a bőr alatti szöveteket, javítja a vérkeringést, és beindítja a szövetek öngyógyító, regeneráló folyamatait.
Az Endo Plus Service Kft legújabb családtagja a www.terapiashop.hu, mely az otthoni terápiás készülékeink számára kialakított webshop. Magyarországon, egyedülálló módon már azoknak is segítséget nyújtanak, akik az otthoni gyógyulást választják, akár kényelmi funkció miatt, akár azért, mert sérülésük vagy betegségük nem teszi lehetővé a folyamatos mászkálást.
FLEXIBILIS ENDOSZKÓPOK SZERVIZELÉSE – ORVOSI ANYAGOK KERESKEDELME – LÖKÉSHULLÁM TERÁPIÁS KÉSZÜLÉKEK ÉRTÉKESÍTÉSE – FÁJDALOMTERÁPIÁS KÉSZÜLÉKEK ÉRTÉKESÍTÉSE – OTTHONI TERÁPIÁS KÉSZÜLÉKEK WEBÁRUHÁZA – HASZNÁLT ORVOSI ESZKÖZÖK ÉRTÉKESÍTÉSE
TERAPIASHOP.HU