ELKÉSZÍTÉS
- Áztassuk a kesudiót vízben, letakarva, egy éjszakán át.
Az alaphoz béleljünk egy 20 cm-es kerek tortaformát (ha lehet kapcsosat). A mézeskalácsot daráljuk le és az olvasztott vegán vajjal,/margarinnal tésztává keverjük. Alaposan a formába nyomkodjuk és a hűtőbe tesszük. - A töltelékhez a kesudiót lecsepegtetjük és leöblítjük. Turmixgépben az összes többi hozzávalóval sima és krémes állagúra pépesítjük, majd ráöntjük az alapra. 4-6 órára, vagy egy éjszakára a hűtőben hagyjuk dermedni.
- A vegán vajkrémhez az összes hozzávalót egy kis robotgépben sűrűre, krémesre keverjük. A vajkrémet rákenjük a tortára, majd tetszőlegesen díszítjük, pl mézeskaláccsal, ehető viràgokkal, bogyókkal és fűszernövényekkel. Hűtőben legfeljebb egy hétig tartható el.
A receptet Horváth Judit készítette.