Piskóta:
Krém:
- 1 doboz Schlagfix vegán mascarpone (ITT)
- 7 dl Schlagfix natúr tejszín
- ízlés szerint édesítő
- 2 ek vanília aroma
- 40 dkg szeder (nekem fagyasztott volt)
- + reszelt mentes csoki a tetejére
- + 2 dl cikória kávé
Elkészítés:
- A piskótához a száraz alapanyagokat elkeverjük, hozzáadjuk a vizet és a citromlevet, és jól kikeverjük.
- Sütőpapíros tepsibe öntjük, majd 180 fokon kb. 30-40 perc alatt megsütjük.
- A tejszínt felverjük, ízesítjük, beleforgatjuk a mascarponét, majd két részre szedjük.
- Az egyik felébe belekeverjük a felolvasztott szedret, a másikba a vanília aromát.
- Ha a piskóta meghűlt, csíkokra vágjuk.
- Egy tálban elkezdjük rétegezni: piskóta , meglocsoljuk a cikória kávéval, majd a vaníliás krém jön, majd piskóta, kávé és a szedres krém….
- Végső lépésként hagyjuk egy éjjelen át a hűtőben