Piskóta:
Krém:
  • 1 doboz Schlagfix vegán mascarpone (ITT)
  • 7 dl Schlagfix natúr tejszín
  • ízlés szerint édesítő
  • 2 ek vanília aroma
  • 40 dkg szeder (nekem fagyasztott volt)
  • + reszelt mentes csoki a tetejére
  • + 2 dl cikória kávé
Elkészítés:
  1. A piskótához a száraz alapanyagokat elkeverjük, hozzáadjuk a vizet és a citromlevet, és jól kikeverjük.
  2. Sütőpapíros tepsibe öntjük, majd 180 fokon kb. 30-40 perc alatt megsütjük.
  3. A tejszínt felverjük, ízesítjük, beleforgatjuk a mascarponét, majd két részre szedjük.
  4. Az egyik felébe belekeverjük a felolvasztott szedret, a másikba a vanília aromát.
  5. Ha a piskóta meghűlt, csíkokra vágjuk.
  6. Egy tálban elkezdjük rétegezni: piskóta , meglocsoljuk a cikória kávéval, majd a vaníliás krém jön, majd piskóta, kávé és a szedres krém….
  7. Végső lépésként hagyjuk egy éjjelen át a hűtőben

Kiss Mona

monakonyhaja.hu
www.facebook.com/monaelete