Szeresd azt, aki vagy ahelyett, hogy utálnád magad azért, amilyen nem vagy!

Ha egy képzeletbeli listát írnál, mindkét oszlopba kerülne tétel: dolgok, amiket szeretsz magadban és azok, amiket kevésbé. Nem is a két lista hosszúsága a lényeges, hanem inkább az, melyikre szeretnél figyelni.

Melyik listát pörgeted végig nap mint nap, mikor a tükörbe nézel vagy magadhoz/magadról beszélsz. Nyilván nem fog a feneked mérete attól csökkenni, hogyha a humorérzékedre figyelsz, de nem is ezért kell szemléletet váltanod. Sokkal inkább azért, hogy ne ostorozd magad nap mint nap, miért nem vagy ilyen vagy olyan. Mert közben már vagy valamilyen, szerethető és értékes, csak miközben folyton arra figyelsz, milyen NEM vagy, ezeket a dolgokat figyelmen kívül hagyod.
Kérdezés nélkül tudom a választ, vajon a két állítás közül melyik hallatán görbül mosolyra a szád: Milyen szépek a szemeid! Mennyire nagy a tokád!Ennyire egyszerű ez, látod? És azt, hogy mire figyelsz és miért szereted magad csak Te döntöd el, nem a magazinok, a TV hirdetések vagy a kifutó szupermodellje. Csakis és kizárólag Te.
 
*Ha még több inspiráló gondolatra vágysz Zsuzskától, látogass el facebook és weboldalára!


Szkiba Zsuzska
Pozitív testkép & önbizalom mentor
www.beautywithplus.com