SZERETSZvagyIGEN – mentes finomságok szívvel-lélekkel!

SZERETSZvagyIGEN – Surányi BeatrixA kérdésre, ami valójában nem is kérdés, látszólag roppant egyszerű a válasz. Most elárulom, hogy valójában mire is vonatkozik ez a kérdés. A történet 2015 előttre nyúlik vissza, amikor Surányi Beatrix úgy döntött, hogy otthagyja az ingatlanpiacot, és inkább a cukrászat felé veszi az irányt. Elvégzett 2013–2015 között hobbiból egy cukrásziskolát, majd 2018-ban rájött, hogy kamatoztatja is az ott megszerzett tudását. Amikor észrevette, hogy a fia a tejre kicsit érzékenyebb lett, és megérezte, hogy nagyon hiányzik számára a kreativitás, elkezdte járni a mentes cukrászdákat, és kóstolgatta a különböző mentes cukrászsüteményeket. A statisztika nem volt jó, nagyon kevés olyan terméket talált, ami ízlett neki. Az egyik jónál meg is állapította, hogy ilyet ő is tud.

SZERETSZvagyIGEN – mentes finomságok

Ezután Óbudán, egy panelház aljában talált egy kicsi helyiséget. Tapasztalat és recept híján úgy gondolta, hogy egy pici összeget kockáztat, kivett egy kis üzletet, és nekiállt egymaga sütögetni. Szépen beindult az üzlet, és egyre nagyobb lett az igény a termékekre. Másfél év után jött a segítség, egy ismerőse – aki korábban óvónő volt –, és az ő rábeszélésére elment egy cukrásziskolába, és azóta együtt dolgoznak. Olyannyira, hogy a sok visszatérő vendég mellett nemrég még egy kolléganő társult hozzájuk. A hitvallásuk: az allergiások sem maradhatnak cukrászati élmény nélkül! Tudják, hogy komolyan kell venni az allergiát, de mivel ők is nagyon édesszájúak, és nem tudnának meglenni cukrászsütemény nélkül, örömet szeretnének szerezni a diétára kényszerült vevőknek is, akár alkalmakra, esküvőre, rendezvényekre is!

SZERETSZvagyIGEN – mentes finomságok

A kizárólag gluténmentes alapanyagokból számtalan torta, aprósütemény (édes és sós) is készül, de a nyár egyik nagy slágere a katalán krémes és a mangó-maracuja-málna mousse mellett a Botrafagyott, vagyis az általuk vegán gyümölcsből és gyümölcsléből készített fagyasztott édesség. Bár a kereslet nagy, az üzlet kicsi, így viszonylag gyakran változtatnak a kínálaton, ezért érdemes rendszeresen meglátogatni őket, és kipróbálni a legújabb mentes desszerteket!

Elérhetőség: 1032 Budapest, Solymár U.10
Facebook: szeretszvagyigen
Instagram: szeretszvagyigen