A recept tej-, tojás-, glutén-, és cukormentes, vegán sütés nélküli torta. 10 szeletes 18 cm-es formában készült.
Hozzávalók:
Csokis-mogyorós ropogós:
- 8 dkg pörkölt mogyoró
- 5 dkg apró szemű zabpehely
- 10 dkg zabpehelyliszt
- 6 ek mandulatej
- 2 dkg ¼ édesítő
- 10 dkg étcsokoládés
Gesztenyés betét:
- 20 dkg gesztenye massza
- 1 dl és 1,5 dl vegan habtejszín
- 1 dkg agar-agar
- ¼ édesítő
Szilva mousse:
- 50 dkg kimagozott szilva
- 1,5 dl víz
- 1 csapott tk fahéj
- 1 dkg ¼ édesítő
- 2 dl vegán habtejszín
- 1 dkg agar-agar

Az állítható tortaformát előkészítem. A mogyorót durvára darálom a késes aprítóban, majd hozzámérem a 2 féle zabpelyhet az édesítőt, picit összekeverem géppel. Rámérem a mandulatejet. Közben felolvasztom a csokoládét és összekeverem a mogyorós alappal. A tortaforma aljába simítom, nedves pohár aljával elegyengetem. Hűtőbe teszem.
Gesztenyés betét következik: a gesztenyemasszát lereszelem, ha natúr édesítővel megszórom (én édesítőszereset használtam). 1 dl tejszínt az agar-agarral összemelegítek, majd a gesztenyéhez öntöm, alaposan elkeverem. A maradék habtejszínt felverem és összeforgatom a gesztenyés krémmel. A csokis alapra kanalazom és elsimítom, majd ismét hűtőbe teszem dermedni.
Szilva mousse: a szilvát felvágom az édesítőszerrel és a vízzel puhára főzöm. Botmixerrel pürésítem, majd szitán átszűröm. Visszateszem a tűzre, megszórom fahéjjal és agar-agarral, és összemelegítem.
A tejszínt felverem, és óvatosan a szilvás krémmel összeforgatom. Picit hagyom hűlni, majd a gesztenyés rétegre öntöm, és minimum 4-6 órát hűtőben pihentetem.