A szilvalekvár és a mák csodálatos házassága! Glutén-, tej-, tojás-, cukor- és szójamentes finomság szakmai partnerünk, Kiss Mona jóvoltából. (Dióval és baracklekvárral is készíthető ).
Hozzávalók:
- 12,5 dkg Mester család házi kenyérliszt
- 20 dkg Mester család süteményliszt
- 10 gr Orgran tojáspótló (ITT) + 10 ek víz kikeverve
- 2 ek édesítő (1:4) (ITT)
- 1 cs sütőpor
- 12,5 dkg margarin
- kb. 0,8 – 0,85 dl víz
- + kb 15 dkg darált édesített mák
- + 10 dkg szilvalekvár
- + Mester család diabetikus étbevonó
- + rizsliszt a nyújtáshoz
Elkészítés:
A száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk az összes többit és alaposan kidolgozzuk. Rizslisztes lapon átdolgozzuk és három egyforma részre osztjuk.
Kinyújtjuk, majd az egyik lapot sütőpapírral kibélelt tepsibe (18×18 vagy 18×23 – ennél akkor kicsit vékonyabbak a lapok) tesszük. Megkenjük lekvárral és megszórjuk mákkal, majd a következőnél is így járunk el. Ezek után rátesszük az utolsó lapot és 180 fokon kb 25-30 perc alatt megsütjük.
Végül olvasztott csokival borítjuk, és hagyjuk kihűlni.