SZŐLŐ! Mit szeretünk benne azon kívül, hogy finom?

Az egyik leghedonistább gyümölcs kerül ma terítékre. Ráadásul Posta Reni egy látványos, ugyanakkor villámgyorsan elkészíthető desszertet is hozott – akár forralt bor helyett.
szőlő
Fotó: Simenyi Gergely

NÉZZÜK MOST A SZŐLŐ LEGFONTOSABB TULAJDONSÁGAIT!
  • Gazdag C- és B6-vitaminban, káliumban, kalciumban, magnéziumban, illetve niacin- és bioflavonoid tartalma is jelentős.
  • Tisztítja az érfalakat, segít az érelmeszesedés és a vérrögképződés megakadályozásában, illetve a szívizmok rugalmas működésében.
  • Ne félj a szőlő magjától, érdemes azt is elfogyasztani a gyümölccsel együtt, mert vírus- és baktériumölő hatása magas, illetve a trombózis és a káros koleszterin természetes ellenszere!
  • A jó minőségű vörösbor nagyobb mennyiségben az egészségedre ártalmas, ám rendszeres és mértékletes fogyasztása a szakértők szerint véd a vírusok, a baktériumok és a rákos megbetegedések ellen.

ÉS A KEDVENC
SZŐLŐS DESSZERTEM ITT!

Posta Reni

cukor-, glutén-, tejmentes receptek és étrendek fejlesztője
fogyókúrás tanácsadó,
a paleohedonista életmód képviselője