Skip to content

Sztracsatellás áfonya mousse torta

Hozzávalók:

Hozzávalók
Alap:
200 g mentes keksz
2 evőkanál natúr kakaópor
100 g növényi vaj
Sztracsatella réteg:
10 g kókuszvirág cukor
250 ml kókusztejszín
20 g vegán tejszínes pudingpor
1 dl növényi tej
1 teáskanál agar agar
mentes csokis keksz
Áfonya mousse réteg:
150 g áfonya
60 g víz
50 g kókuszvirág cukor
250 ml kókusztejszín
1 evőkanál keményítő
1 teáskanál agar agar
Elkészítése:
Az alap elkészítéséhez a vajat felolvasztottam és a hozzávalókat egy blenderben elegyítettem. Az elkészült masszát egy 20 cm nagyságú, sütőpapírral kibélelt tortaformába simítottam. A rétegek elkészüléséig betettem az alapot a hűtőbe.
A sztracsatellás réteg elkészítéséhez a pudingport a növényi tejjel elkevertem, egy lábasban összeöntöttem a kókusztejszínnel, kókuszvirág cukorral és agar agarral, forrásig melegítettem. Az apróra tört kekszmorzsát belekevertem a kókusztejszínes masszába és az alapra öntöttem. Ezt követően gyorsan visszatettem a hűtőbe, amíg elkészítettem az áfonyás réteget.
Az áfonyás mousse réteghez az áfonyát a vízzel és a kókuszvirág cukorral összefőztem és egy szűrő segítségével átszűrtem. Hozzákevertem a kókusztejszínt, a keményítőt és az agar agart, amikor kezdett sűrűsödni a keverék a sztracsatella rétegre öntöttem.
Hűtőben egy éjszakán át állni hagytam, kekszmorzsával és friss gyümölcsökkel díszítettem. Nagyon finom lett! 🙂