A Máltai Manufaktúra Nonprofit Kft. egy több szempontból is egyedülálló társadalmi kezdeményezés Magyarországon; a Máltai Manufaktúra, mint önálló brand, egyre szélesebb körben ismert, minőségi kínálata folyamatosan bővül és fejlődik. A csodás természeti környezetben található Tolna megyei Gyulajon lévő kisüzemben már 5 éve készülnek a különlegesen finom, természetes ízvilágú, vegán termékek. Ennek mintájára indították be a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Tiszabőn a második üzemet. 

„Arra törekszünk, hogy helyben vagy a környékről szerezzük be a zöldség alapanyagokat. A célunk, hogy minél több településen biztosítsunk munkahelyet minél több ember számára, és minél többféle helyi terméket állítsunk elő, ezáltal is elősegítve a felzárkózó településeken élők önmagukba és másokba vetett hitét; növelve a társadalom bizalmát. Ennek egyik eszköze, hogy a magyar piacon egyre inkább teret nyerhessenek ezek a kézműves, jó minőségű, vidékről érkező termékek.”

A helyi kisüzemben adalékanyag, nitrit és tartósítószerek hozzáadása nélkül, kizárólag hőkezeléssel készülnek a kézműves termékek, amelyekhez csupán zöldségeket és gyümölcsöket használnak alapanyagként. A páratlan ízvilágú, egyedi receptúra alapján összeállított termékek választéka széles: lekvárok, szörpök, paradicsomos tésztaszószok, csatnik, szendvicskrémek.

Az ünnep tiszteletére egy egyedi csomagot is összeállított a Manufaktúra. A karácsonyi exkluzív fadobozban helyet kapnak a Hétpecsétes termékek: bodzaszörp, mazsolás almacsatni, meggylekvár, paradicsomos vegán magkrém és két karácsonyi pamut maszk.

A termékek előállítása során nincs pazarlás, ugyanis a Manufaktúra nagy hangsúlyt fektet a teremtésvédelemre.

„A teremtésvédelem hitvallásunk szerint azt jelenti, hogy a Földet a Teremtőtől kaptuk azért, hogy jó gazdaként műveljük és óvjuk azt. Számunkra fontos ez a küldetés, munkánk során úgy szolgáljuk a ma emberét, hogy gyermekeink számára is élhetőnek hagyjuk meg
Földünket.”

 

Mentesség: vegán, vegetáriánus

Elérhetőség: www.maltaimanufaktura.hu